Hyppää sisältöön

Radio Helsinki sai joukkorahoituksesta lisähappea – "Nyt on valtava loppukirin paikka"

Talousongelmien kanssa paininut Radio Helsinki näyttää saavan toiminnalleen jatkoa. Paikallisradiokanava oli keskiviikkoiltapäivään mennessä kerännyt joukkorahoituksen avulla vajaat 160 000 euroa velkojensa maksuun. Summa ei vielä riitä koko velkaan, mutta luotto on luja.

Radio Helsingin nettisivu
Kuva: Yle
Susanna Siironen

Monta vuotta talousongelmista kärsineen Radio Helsingin tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin pitkään aikaan. Keskiviikkoiltapäivään mennessä radiokanava oli kerännyt joukkorahoituksen avulla vajaat 160 000 euroa, mikä ylittää joukkorahoituksen minimimäärän. Radio Helsinki on kerännyt rahaa muun muassa myymällä 150 euron arvoisia osakkeita.

Kerätty potti ei kuitenkaan vielä riitä velkojen maksuun, sillä kanavalla on velkaa 250 000 euroa. Radio Helsingin hallituksen puheenjohtaja Tomi Ruotimo uskoo, että Radio Helsingin toiminnan jatko on kuitenkin jo nyt turvattu. 

Nythän me ei enää oteta lisää velkaa, vaan myynti on jo nyt plussalla.

Tomi Ruotimo

– Vaikka tavoite ei tulisi ihan täyteen, niin uskon vakaasti, että toiminta ei ole vaakalaudalla. Uskon, että vaikka enempää rahaa ei kertyisi, niin saamme laina-aikaa jatkettua. Nythän me ei enää oteta lisää velkaa, vaan meidän operatiivinen myynti on jo nyt plussalla, eli pystymme siitä sitten rahoittamaan jäljellä olevaa velkasaldoa.

Yhdeksän päivää aikaa

Kanavan velat erääntyvät maksettavaksi heinäkuussa. Joukkorahoitus on auki vielä yhdeksän päivää.

– Eihän tämä tähän 160 000 jää! Meillä on yhdeksän päivää aikaa jäljellä ja nyt on valtava loppukirin paikka. Olen aiemmin pystynyt neuvottelemaan niin, että heinäkuussa maksetaan velat ja nyt pitää sitten soittaa uudestaan kaikille velkojille, Ruotimo toteaa.

Nykyjohto osti Radio Helsingin vuoden 2014 alussa, kun Helsingin Sanomat luopui tappiollisesta kanavasta. Ruotimo arvioi, että lähes tuhat ihmistä on sijoittanut joukkorahoituksen kautta Radio Helsinkiin.

– Sellanen pieni henkilökohtanen pettymys itselleni on ollut se, että monikaan ei ole sijoittanut enempää kuin 150 euroa. Joukkorahoituksessahan voi sijoittaa 1000 euroon asti ja jopa 10 000 euroon asti - tai vaikka kuinka paljon vaan - niin niitä isompia investointeja on tullut vähän. Mutta hyvä, että näitä 150 euron sijoituksia on tullut. Uskon, että saadaan 250 000 rikki, jolla turvataan radion tulevaisuus, Ruotimo sanoo.

Suosittelemme sinulle