Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Stubb: Kreikka ei ole saamassa lisälainaa – toimet eivät riitä

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kiisti, että Suomi olisi jäänyt euroryhmän kokouksessa yksin tiukan Kreikka-kantansa kanssa.

Mies kävelee Ateenan edustalla rannalla kädessään pyyhe, jossa on 500 euron setelin kuva.
Mies kävelee Ateenan edustalla rannalla kädessään pyyhe, jossa on 500 euron setelin kuva. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva
Kristian Svensson
Avaa Yle-sovelluksessa

Valtiovarainministeri Alexander Stubb arvioi euroryhmän kokouksen jälkeen, ettei Kreikka olisi saamassa hakemaansa 53 miljardin euron lisälainaa.

– En usko, että Kreikalle ollaan myöntämässä tässä vaiheessa minkään näköistä lisälainaa. Ainakaan euroryhmässä ei sen tyyppistä linjausta ollut näköpiirissä, Stubb sanoi.

Yle uutisoi lauantai-iltana, että Suomi olisi ainoana maana asettunut vastustamaan Kreikan kolmatta lainaohjelmaa. Stubb kiistää tämän tiedon.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) hetki ennen euroryhmän kokouksen alkua Brysselissä 11. heinäkuuta.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) hetki ennen euroryhmän kokouksen alkua Brysselissä 11. heinäkuuta. Kuva: Thierry Charlier / AFP / Lehtikuva

– Noin puolet jäsenmaista oli meidän kanssa samoilla linjoilla ja ehkä muutama eri linjalla. Keskustelut jatkuvat, Stubb sanoi.

Stubb myös kiisti, että perussuomalaiset olisivat jyränneet tiukalla Kreikka-linjallaan muut hallituspuolueet.

– Hallituksella on oikeastaan vain yksi linja ja sitä myös valtiovarainministeri edustaa ja meidän linja oli se, että Kreikan esittämät toimet eivät tässä vaiheessa olleet riittäviä. Tämä näkemys oli myös monella muulla jäsenmaalla.

Stubbin mukaan Suomen hallitus ei ole vaarassa kaatua Kreikka-linjausten takia.

– Ei me olla minnekään hajoamassa, Stubb kuittasi.

Suosittelemme sinulle