Hyppää sisältöön

Saako Federer hyvityksen viime vuoden tappiosta?

Novak Djokovic tavoittelee kolmatta ja Roger Federer kahdeksatta Wimbledonin voittoa.

Roger Federer ja Novak Djokovic kohtasivat Italian avoimessa tennisturnauksessa toukokuussa. Tuolloin serbialainen oli kaksikosta parempi. Kuva: EPA
Anna-Maija Naakka

Wimbledonin tämän vuoden tennisturnaus huipentuu tänään miesten kaksinpelin finaaliin, jossa kohtaavat viime vuoden tapaan Sveitsin Roger Federer ja Serbian Novak Djokovic.

Maailmanrankingin kaksi kärkimiestä taisteli viime vuoden loppuottelussa viisi minuuttia vaille neljä tuntia. Yhtään kevyempää taistelua ei odoteta tämänkään vuoden finaalista. Tässä tiivistetysti muutamia faktoja kutkuttavasti loppuottelusta:

- Tämä on herrojen kolmas kohtaaminen Grand Slamin loppuottelussa. Federer voitti vuoden 2007 US Openin suoraan kolmessa erässä, mutta vuosi sitten Wimbledonissa Djokovic oli parempi viidessä erän jälkeen.

- Yhteensä pelaajat ovat kohdanneet 15 kertaa ATP-tason loppuotteluissa, joista yhdeksän kertaa Djokovic on ollut parempi.

- Jos Djokovic voittaa tänään, hän nousee Wimbledon-voittojen määrässä (3) valmentajansa Boris Beckerin rinnalle. Grand Slamien aikakaudella vain viisi miestä on voittanut Wimbledonin kolmesti tai useammin.

- Djokovic tavoittelee yhdeksättä Grand Slam -titteliään, kun Federerin tähtäimessä on kahdeksas Wimbledon-voitto, jolloin hän nousisi Pete Samprasin edelle. Voitto olisi Federerille peräti 18. Grand Slam -titteli.

- Federeristä voi tänään tulla vanhin Wimbledon-voittaja 33 vuoden ja 338 päivän ikäisenä. Hän olisi myös kolmanneksi vanhin mies, joka on koskaan voittanut Grand Slamin.         

- Vedonlyöntitoimistot ennustavat ottelusta tiukkaa. Djokovic on kuitenkin hienoinen ennakkosuosikki 5/6 -kertoimella.  

_Klo16.35 lisätty: ATP-tason loppuotteluissa.       _

Suosittelemme sinulle