Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Rinne: Jos lainoitetaan, uudistuksia pitää tehdä

Suomen tiukasta linjasta tihkuu Rinteen mukaan erilaisista lähteistä kahtalaista tietoa.

Antti Rinne
Antti Rinne Kuva: Yle
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne muistuttaa, että apu talouskurimuksessa kärsiville tavallisille kreikkalaisille ei löydy euroryhmistä, vaan Kreikkaan tarvitaan talouskasvua. Niiden saavuttamiseksi taas tarvitaan Kreikan johdolta uudistuksia.

Suomalaisten näkökulmasta on Rinteen mukaan taas tärkeää, ettei heitetä rahaa hukkaan.

– Jos lainotetaan, pitää tapahtua myös talousuudistuksia, jotka johtaa Kreikan talouskasvun polulle – niin kuin oli viime syksynä käymässä, Rinne sanoo aamu-tv:n puhelinhaastattelussa.

Entinen valtiovarainministeri pitää euroryhmän esitystä lainaneuvottelujen ehdoiksi hyvänä.

– Kyllä luottamus on äärimmäisen tiukoilla kreikkalaisten suhteen. On hyvä, että euroryhmä on asettamassa usean etukäteisen asian, joihin kreikkalaisten pitää vastata, jotta neuvottelut alkavat – jos alkavat, Rinne sanoo.

Suomen tiukasta linjasta tihkuu Rinteen mukaan erilaisista lähteistä kahtalaista tietoa: kahdenvälisissä keskusteluissa Suomen linjaa pidetään kohtuullisen hyvänä, mutta julkista tukea ei tälle linjalle tunnu löytyvän.

Rinne ihmettelee hallituksen toimintaa kuitenkin siltä osin, ettei euroryhmässä saavutettua sopua käsitelty suuressa valiokunnassa lainkaan.

– Kyllä eduskunta on parlamentarismissa se, joka määrittelee Suomen linjat ihan eduskunnan omienkin sääntöjen mukaan, Rinne muistuttaa.

Suosittelemme