Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Soini Kreikka-sovusta: Syriza tilasi vielä tuhdimmat leikkaukset ja yksityistämiset

Kreikan kolmannesta lainapaketista päästiin sopimukseen maanantaina. Kreikka voi saada noin 86 miljardia euroa kolmen vuoden aikana, ja pidennystä velkojen maksuaikaan. Ehtona on kovia uudistuksia tiukassa tahdissa.

Timo Soini.
Timo Soini. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini painottaa Suomen hallituksen arvioivan Brysselissä saavutettua Kreikka-sopua vasta, kun maa on hyväksynyt ehdot. EU jatkaa asian käsittelyä vasta tämän jälkeen.

– Suomen hallitus tekee arvion, onko tulos sellainen, jonka pohjalta voidaan jatkaa neuvotteluja. Pallo on nyt Kreikalla. Sen on hyväksyttävä sekä hallituksessa että parlamentissa päämiesten neuvottelutulos ennen kuin jatkosta voidaan edes neuvotella, toteaa Soini plokissaan.

Soini pitää neuvottelujen tulosta huomattavasti kovempana Kreikkaa kohtaan kuin kansanäänestyksessä hylättyä. Soinista Kreikka tilasi Syrizalta vielä tuhdimmat leikkaukset ja yksityistämiset.

Soini kommentoi myös viikonloppuna julkisuudessa liikkuneita tietoja, joiden mukaan perussuomalaiset olisivat uhanneet kaataa hallituksen, mikäli Kreikalle myönnetään lisää lainaa.

– Yksi asia on selvä, jos perussuomalaiset olisivat lähdössä hallituksesta, minä tietäisin siitä. Median pitäisi ehkä päivittää lähteitään. Oppositio oli suuressa valiokunnassa kristillisiä lukuunottamatta valmis hyväksymään Kreikan esityksen neuvotteluiden pohjaksi.

Soinin mielestä perussuomalaisten ei olisi järkevää lähteä hallituksesta ja päästää näitä löysän linjan puolueita valtaan.

EU-johtajat pääsivät sopimukseen Kreikan lainapaketista maanantaina. Kreikka voi saada lainaa noin 86 miljardia euroa kolmen vuoden aikana, ja pidennystä velkojen maksuaikaan, mutta velkoja ei leikata. Kyse on Kreikan kolmannesta pelastuspaketista viiden vuoden aikana.

Lainan ehtona on kuitenkin tiukkoja uudistuksia, jotka on hyväksyttävä pikaisesti Kreikan parlamentissa.

Suosittelemme