Hyppää sisältöön

Pohjois-Karjalan matkailussa menossa ainutlaatuinen vuosi

Kolme suurtapahtumaa Joensuussa nostavat hotellivieraiden määrää tuntuvasti, vaikka venäläisten poissaolo matkailua rasittaakin. Pohjois-Karjalan osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari kertoo, että kotimaan matkailussa odotetaan kuuden prosentin piristystä viime vuoteen verrattuna.

Kuva: YLE / Heikki Haapalainen
Lotta Jokinen

Pohjois-Karjalassa on poikkeuksellinen tapahtumavuosi.

Samalle vuodelle sattuu kolme suurtapahtumaa: Kontiolahden ampumahiihdon maailmanmestaruuskisat, Farmari 2015 -maatalousnäyttely sekä Joensuun Kuninkuusravit.

Pohjois-Karjalan osuuskaupan matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Mikko Hautasaari sanoo, että odotukset hotellialalla ovat positiiviset, vaikka venäläisten kadosta on viime aikoina kärsittykin.

"Sellaisia venäläisiä harvoin näkyy"

Maailmanpoliittinen tilanne ja heikko rupla ovat saaneet venäläisten matkailijoiden määrän romahtamaan. Mikko Hautasaari kertoo, että ennen vanhaan venäläiset perheet ja pariskunnat tekivät ostosreissuja Suomeen ja yöpyivät joko Joensuussa tai Kolilla.

– Nykyään sellaisia venäläisiä harvoin näkyy.

Kotimaan matkailijat kuitenkin piristävät tilannetta huomattavasti.

Odotamme tälle vuodelle noin kuuden prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Mikko Hautasaari

– Odotamme tälle vuodelle noin kuuden prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna, kertoo Hautasaari.

Poikkeuksellinen vuosi

Pohjois-Karjalan osuuskaupan matkailu- ja ravitsemisalan toimialajohtaja Mikko Hautasaari sanoo, että vuosi 2015 on pitkällä aikavälillä katsottuna poikkeuksellinen, sillä harvoin samana vuonna on monta isoa tapahtumaa.

Hän kertookin, että heillä seuraavien vuosien tavoitteet ovat matalammalla kuin tänä vuonna.

– Uskomme kuitenkin pääsevämme ensi vuonna vuoden 2014 tasolle.

Suosittelemme sinulle