Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Froome toisti voittotaktiikkansa – Contador romahti vuoristoetapilla

Sky-tallin Chris Froome näytti pyöräilyn Ranskan ympäriajon ensimmäisellä vuoristoetapilla, että hallitsee mäkiolosuhteet. Froome kasvatti etumatkaansa Tourin johdossa liki kolmeen minuuttiin.

Chris Froome
Chris Froome Kuva: AFP / Lehtikuva
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kun Chris Froome voitti kaksi vuotta sitten uransa ensimmäisen Ranskan ympäriajon, iski hän tuolloin heti ensimmäisellä vuoristoetapilla. Froome dominoi tuolloin loppunousua, nappasi johtajan keltaisen paidan itselleen eikä luopunut siitä koko kilpailun aikana.

Tämän vuoden Tourin kymmenellä etapilla Froome toisti voittotaktiikkansa, kun 167 kilometrin etappi päättyi jyrkkään nousuun La Pierre-Saint-Martiniin. Pierrick Fedrigon ja Kenneth Van Bilsenin irtiotto ajettiin kiinni nousussa ja Froome teki oman ratkaisunsa, kun maaliin oli enää kuusi kilometriä.

Nairo Quintana ei pystynyt vastaamaan Froomen irtiottoon ja Froome sai polkea tämän vuoden Tourin ensimmäiseen etappivoittoonsa. Froomen tallikaveri Richie Porte ylitti maaliviivan toisena ja Quintana kolmantena.

Tourin ennakkosuosikkeihin kuuluvalla Tinkoff-Saxo-tallin Alberto Contadorilla oli etapilla vaikeuksia. Hän putosi pääjoukosta noin 6,5 kilometriä ennen maalia ja jäi Froomesta melkein 3 minuuttia. Vincenzo Nibali putosi kärjen vauhdista jo puolivälissä nousua ja hän saapui maaliin 4 minuuttia ja 25 sekuntia brittipolkijan perässä.

Froomen johto kokonaiskilpailussa on nyt 2.52 ennen BMC-tallin Tejay van Garderenia. Quintana on kolmantena 3.09 Froomen perässä. Contadorin ero Froomeen on 4.04 ja Nibalin 6.57.

Suosittelemme