Hyppää sisältöön

Japanissa lääkäri määrää hoidoksi metsää – Suomessa metsää vasta tuotteistetaan

Metsäterapia tuotteistettiin Japanissa, ja japanilainen lääkäri kertoo määrävänsä hoidoksi potilaille metsässä oloa. Suomessa luonnollista ihminen-metsä-suhdetta vasta suunnitellaan tuotteeksi. Kuusamossa metsäterapia on tulossa mukaan hyvinvointimatkailuun.

Kuva: Petri Lassheikki / Yle
Ensio Karjalainen

Japanissa jotkut lääkärit määräävät potilaitaan metsään lääkitäkseen heitä, japanilainen lääkäri sanoo.

– Kaikki tulee luonnosta, ja metsän parantava voima on kiistaton, sanoo Fumio Hirano-Takamura.

Takamura osallistuu Kuusamossa järjestettäville kansanparannuspäiville.

Kansan parantaminen luonnossa on kasvamassa osaksi hyvinvointimatkailua. Sitä ollaan kovaa vauhtia tuotteistamassa myös Kuusamossa, sanoo Rukapalvelun yrittäjä Anne Murto.

– Muun muassa saunamatkailu eli saunatour on tuote, missä yhdeksän eri yrittäjää ovat lyöneet päänsä yhteen ja tarjoavat erilaisia saunaelämyksiä matkailijoille. Myös ruoka liittyy elämysmatkailuun Kuusamossa yhä voimakkaammin. Meidän villi ruoka -teemastamme odotetaan maailmalla menestystä.

Luonto alkaa takapihalta

Anne Murto muistuttaa, että luontoon on menty Kuusamossa aina – luonnollisemmin kuin Japanissa.

Rukapalvelun matkailuyrittäjä Anne Murto uskoo luonnon parantavaan voimaan. Kuva: Ensio Karjlaainen / Yle

– Hyvinvointi alkaa Kuusamossa ihmisten takapihoilta. Ja miksei koko Suomessa. Erityisesti Kuusamossa luonto on lähellä, minkä vuoksi hyvinvointia on helppo hakea täällä luonnosta.

– Meille metsä on ollut jo pitkän historian ajan stressiä ja verenpainetta poistava paikka. Japanissa tästä on tehty tuote, Murto toteaa.

– Metsä on meille aarreaitta, mistä  löytyy kaikki: rauhaa, hiljaisuutta ja metsän voimaa. Sen estettisyys ja kauneus… Luonto puhuu. Me saamme sieltä paljon viestejä, jos osaamme kuunnella.

Suosittelemme sinulle