Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Seitsemän uutta ilmoitusta maa- ja merikotkien pesistä Lapissa

Metsähallitus maksaa edelleen sata euroa varmennetusta kotkanpesäilmoituksesta.

Maakotkanpoikanen istuu maassa.
Lentokyvytön maakotkanpoikanen istahti pesän viereen rengastuksen jälkeen. Se pälyili ihmisiä rauhallisena. Emolintu ruokkii poikasta pari kertaa päivässä. Emoa ei näkynyt rengastuksen aikana. Kuva: Timo Reinvuo
Johanna Sarjas
Avaa Yle-sovelluksessa

Metsähallitukselle on tänä kesänä ilmoitettu noin seitsemästä maa- ja merikotkan pesästä Lapissa. Osa pesistä on vanhoja pesiä, joita ei oltu vielä ilmoitettu. Metsähallitus käy varmentamassa ilmoituksen ja laittaa pesän lähettyville varoituskyltin. Ylitarkastaja Tuomo Ollilan mukaan pesiä on nyt ilmoitettu Kemijärveltä Inariin sijoittuvalta alueelta.

– Maakotkan poikaset ovat pari kuukautta vanhoja ja merikotkan poikaset vähän nuorempia. Poikaset opettelevat nyt lentämään, kertoo Ollila.

Metsähallituksen luontopalvelut maksaa sadan euron ilmoituspalkkion kotkien pesistä Lapissa. Metsähallitus pyytää ilmoittamaan maa- ja merikotkien pesistä Ollilalle, puhelin 0400-241448 tai sähköposti tuomo.ollila@metsa.fi

Metsähallitus on maksanut ilmoituksista jo muutaman vuoden ajan. Ympäristöministeriö on ohjannut lajien seurannan Metsähallituksen luontopalveluille. Kotkaseurannan tuloksia tarvitaan porotalouden korvausjärjestelmään.

Muutama uusi ilmoitus on tehty myös Oulun seudulta, myös sieltä tulevista ilmoituksista maksetaan korvaus. Etelä-Suomen pesistä ei löytöpalkkiota makseta.

Suosittelemme