Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Lindtman: Soinin takki kääntyi nopeammin kuin Tsiprasin

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mielestä perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin takinkäännölle ei löydy vertailukohtaa Suomen historiasta. Lindtman katsoo, että perussuomalaiset ovat pettäneet kaikki vaalilupauksensa, lähtien eläkeläisistä ja pienituloisista, päätyen Kreikkaan.

Timo Soini
Ulkoministeri Timo Soini Eduskunnan pikkuparlamentissa Helsingissä 16. heinäkuuta. Kuva: Anni Reenpää / Lehtikuva
Jaana Hevonoja
Avaa Yle-sovelluksessa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan ulkoministeri Timo Soinin (ps.) vaalipuheet muuttuivat ennätysajassa täydelliseksi takinkäännöksi. Lindtman syyttää Soinia siitä, että hän käänsi takkiaan jopa nopeammin kuin Kreikan pääministeri Aléxis Tsipras.

Lindtman kritisoi sitä, että Suomen hallitus ei edes yritä saada hätärahoitukselle vakuuksia, joilla rajattaisiin suomalaisten veronmaksajien vastuita.

– Soinin takinkäännölle ei löydy vertailukohtaa Suomen poliittisesta historiasta, Lindtman sanoo.

– Mies, joka on puhunut kovalla retoriikalla Suomen Kreikka–politiikkaa vastaan, on nyt lisäämässä Suomen vastuita roppakaupalla ja antamassa hätärahoitusta ilman vakuuksia.

– Oppositiojohtaja Soinin letkautus ministeri Soinille tässä tilanteessa olisi: ”Audilla mentiin, mutta maitojunalla tultiin takaisin.”, Lindtman toteaa.

Lindtmanin mielestä perussuomalaiset ovat pettäneet kaikki vaalilupauksensa.

– Eläkeläiset, työttömät, pienituloiset lapsiperheet ja nyt vielä Kreikka. Missä on äänestäjän kuluttajasuoja, kysyy Lindtman.

Suosittelemme