Hyppää sisältöön

Lukijat vaativat parempaa palvelua: Enemmän asiantuntijuutta, vähemmän lepertelyä

Hyvä palvelu on asiantuntijuutta ja asiallista käytöstä: lepertely ja tiskien kuljettaminen sen sijaan saavat huutia Ylen lukijoilta.

Nainen kädet näppäimistöllä leipomon kassalla.
Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle
Meeri Niinistö

Nyrpeänaamaisen asiakkaan on turha odottaa hyvää palvelua asiakaspalvelijalta. Asiakkaat ovat monesti sokeita omalle käytökselleen – ja valittavat sitten jälkikäteen huonosta palvelusta.

– Eivät tervehdi, elehtivät kärsimättömästi, väheksyvät asiakaspalvelijaa kaikin mahdollisin keinoin. Asiakaspalvelija on heille kirjaimellisesti palvelija, kirjoittaa Hymyhuulet huomataan.

– Oma käytös ratkaisee paljon. Bussit ja bussikuljettajat ovat joukko, joita nykyisin tunnutaan parjaavan kaikilla mahdollisilla keinoilla, vaikka asiakkaalla voisi olla myös syytä itse katsoa peiliin, huomauttaa eläkeläinen73v.

Monet lukijat ovat sitä mieltä, että asiallinen ja ystävällinen käytös on riittävää. Lepertelyksi sen ei tarvitse muuttua, eikä työntekijän tarvitse ryhtyä asiakkaalle ystäväksi.

Hyvä palvelu on silmiin katsomista, normaalia äänenkäyttöä ja konstailematonta puhetapaa.

nimimerkki Tapsa

Hyvän palvelun on tarkoitus nopeuttaa asiointia, helpottaa elämää ja saa parhaimmillaan jopa hyvän mielen.

– Hyvä palvelu on silmiin katsomista, normaalia äänenkäyttöä ja konstailematonta puhetapaa, kiteyttää Tapsa.

– Hyvä palvelu on niin harvinaista, että se jää kyllä mieleen, väittää nimimerkki Asiakas.

"Asianosaava työntekijä on kullan arvoinen"

Ennen kaikkea asiakkaat kaipaavat asiantuntijuutta. Myyjän tulee kuunnella asiakasta, jotta hän saa selville asiakkaan toiveet. Perehtyneisyys myytävään tuotteeseen on kaiken a ja o. Vaikka sopivaa tuotetta ei löytyisikään, asiakas voi poistua kaupasta hyvillä mielin ja kiitellen, kirjoittaa Inhimillinen ihminen.

– Turhaa hymyilyä ja lepertylyä syytä välttää. Mutta asianosaava työntekijä on kullan arvoinen, _teennäisyys kauhistus _summaa.

Toisaalta palvelu voi olla yksinkertaisuudessaan sitä, että homma toimii. Jonot ja puhelinrobotit eivät saa kiitosta Ylen lukijoilta. Muutama lukija on myös sitä mieltä, että palvelua tulisi saada joustavampiin kellonaikoihin.

Erityisesti ravintoloihin, kahviloihin ja baareihin toivotaan parempaa palvelua. Kahvi kaadetaan itse ja pöydät siivotaan lähtiessä, harmittelevat lukijat. Euroopasta voisi ottaa ravintolakulttuuriin mallia, kirjoittavat lukijat.

Itsepalvelu Suomen kahviloissa baareissa ja ravintoloissa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus ja on viety liiallisuuksiin asti. Ei tätä. Ulkomaiset turistitkin ihmettelee!

nimimerkki Asiakas

– Itsepalvelu Suomen kahviloissa baareissa ja ravintoloissa on enemmänkin sääntö kuin poikkeus ja on viety liiallisuuksiin asti. Ei tätä. Ulkomaiset turistitkin ihmettelee! _Asiakas _kirjoittaa.

Verkkokaupassa selviää ilman palveluita

Muutama lukija haluaa tehdä ostoksensa ilman ihmiskontaktia. Silloin verkkokauppa on oiva ratkaisu.

– Nettikauppa näyttää varastotilanteen, maksaa voi helposti ja toimitusosoitteen ja tavan voi valita helposti. Tärkeintä on, että ihmiskontakteja voi välttää, _com _kirjoittaa.

– Minulle palvelu ei ole välttämättömyys enkä sitä kaipaa tahi halua maksaa ylimääräistä, Asiakas kommentoi.

Suosittelemme sinulle