Hyppää sisältöön

Merkel: Kreikan velkahelpotukset mahdollisia uuden lainaohjelman aikana

Saksan liittokanslerin mukaan Kreikan velkaa ei voida leikata niin kauan kuin maa kuuluu euroalueeseen. Laina-aikojen pidentämisestä ja korkojen pienentämisestä sen sijaan voidaan keskustella, kun kolmas lainaohjelma on saatu käyntiin.

Angela Merkel Saksan yleisradion ARD:n haastattelussa 19. heinäkuuta. Kuva: Joerg carstensen / epa

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan Kreikan velkahelpotukset ovat mahdollisia kolmannen lainaohjelman aikana, mutta eivät sitä ennen.

Merkel puhui Kreikan tilanteesta Saksan yleisradion ARD:n (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa, joka lähetetään sunnuntai-iltana.

Liittokansleri Merkelin mukaan Kreikan laina-aikojen pidentämisestä ja korkojen pienentämisestä voidaan keskustella sitten, kun kolmas lainaohjelma on käynnissä ja sen ensimmäinen väliarvio on suoritettu. Toisin sanoen Kreikan pitää ensin viedä läpi siltä vaaditut uudistukset ja leikkaukset.

Merkel sanoi, että velkojen leikkaaminen ei kuitenkaan tule kysymykseen niin kauan kuin Kreikka on osa euroaluetta. Hänen mukaansa Saksan valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen esillä pitämä ehdotus Kreikan väliaikaisesta euroerosta oli vaihtoehtona neuvottelupöydässä, mutta se hylättiin.

Suosittelemme sinulle