Hyppää sisältöön

Helsingin perussuomalaisten ryhmänjohtajalta tukea suurmoskeijalle – "sen kun vaan"

Seppo Kanervan mukaan moskeija lisäisi rauhaa eri uskontokuntien välillä. Kanervaa epäilyttää moskeijassa vain mahdollinen minareetti, jonka "hoilotusta" hän ei halua kuulla.

Muslimi moskeijassa.
Muslimi moskeijassa. Kuva: Yle
Matti Konttinen

Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Kanerva toivottaa suurmoskeijan tervetulleeksi kaupunkiin. Kanervan mukaan moskeijan rakentaminen lisäisi rauhaa eri uskontokuntien välillä.

Helsinkiin suunnitellaan parhaillaan moskeijaa, jonka kokonaispinta-ala voi nousta jopa 20 000 neliömetriin. Bahrainin kuningaskunta on lupautunut rahoittamaan hankkeen alkuvaiheen.

Kanervan mukaan moskeija voidaan kuitenkin rakentaa vain, jos sen rahoitus tulee ulkopuolelta ja sille löytyy sopiva paikka.

– Jos kirkkojakin rakennetaan, niin miksei moskeijaakin voisi rakentaa, jos se omilla rahoilla rakennetaan. Se on kansan rauhan kannalta asiallista. Jos sopiva paikka löytyy ja rahoitus tulee muualta, niin ei siinä mitään, sen kun vaan, Kanerva toteaa.

Kanervaa kiusaa moskeijahankkeessa vain yksi asia.

– Jos siihen rakennetaan minareetti ja siellä aletaan viiden aikaan aamulla hoilottelemaan, niin sitä en halua kuulla. Turkissa ollessani minareetti herätti minut aina viiden aikaan aamulla ja se oli kiusallista.

Myös kaupunginvaltuuston suurimpien valtuustoryhmien puheenjohtajat kertoivat (siirryt toiseen palveluun) viikonloppuna STT:lle, että suurmoskeija on tervetullut Helsinkiin.

Suosittelemme sinulle