Hyppää sisältöön

Näkökulma: Töölöläinenkin haluaisi olla trendikäs, miksi siihen ei anneta mahdollisuutta?

Töölössä on puistoja, merenrantaa, rahaakin. Mutta miksi Helsingin Hernesaaressa, jättömaalla ja satama-alueella, jossa ei tavallaan ole mitään, on yht'äkkiä kaikkea mitä Töölöstä puuttuu, pohtii Töölössä asuva toimittaja Reeta Salminen näkökulmassaan.

Reeta Salminen

Hernesaaressa Helsinki heräsi silmissäni taas eloon. Kaksi pientä ruokapaikkaa keskellä jättömaata - se tarvittiin siihen tunteeseen, että elämä on tässä ja menee eteenpäin.

Kateus iski.

Miksei meillä Töölössä ole mitään trendikästä ja uudenlaista Hernesaaren rantakahvilaa? Uutuuttaan hohtavaa puuta ja kivoja oivalluksia.

On puistoja, kyllä - vaikka muille jakaa! Hitto vie - tulkaa kaikki Töölön puistoihin. On Topeliusta ja Sibeliusta ja kaikkea siltä väliltä. Voi virittää vaikka kymmenen riippumattoa puiden väliin ja laittaa lapsille teltan, levittää picnic-viltin vaikka kahdenkymmenen neliömetrin alalle ja silti sekaan mahtuisi vielä ainakin tuhat uutta ihmistä. Mutta ei ole yhtään trendikästä Hernesaaren rantakahvilaa, josta voisi ostaa pientä meksikolaista purtavaa tai hyvän hampurilaisen lounaaksi!

Joku sanoo taas, että on teillä Töölössä niin ankeaa - vali-vali, keksi parempia aiheita.

On Regatta, joo, mutta sanoin trendikäs! Paikka, johon pääsisi lastenvaunujen kanssa lounaalle ja kahville. Jossa voisi ihailla maisemaa myös myrskyllä.

Hietsun rannassa on kahvila, mutta se muistuttaa lähinnä huoltoaseman kahvilaa.

Me kaikki töölöläiset emme ole vanhoja mummoja, ja vaikka olisimmekin, olemme mummoja, jotka tykkäävät käydä trendikkäissä paikoissa. Sellaisissa kuten Hernesaaressa nyt on! 

Meillä on Korjaamon sisäpiha, mutta se ei ole rannalla. Meillä on Museokatu - mutta ei sekään ole ranta!

Mikä siinä on, että Töölön edustan meri ei kelpaa innovatiivisille nuorille yrittäjille? Onko se ruma? Ei, aurinko laskee oikein kauniisti meren pinnalle. Onko alue jättömaata? On, osin. Onko se jämähtänyt 80-luvulle? On. Mestaritallillakin käy lähinnä Ville Valo silloin, kun se haluaa, että kukaan ei tiedä missä se on. Tervetuloa Töölöön! Katoat maisemista!

Toisaalta, asian voi ja on pakko nähdä myös toisin päin töölöläisittäin: jos todella olet joku, silloin liikut Töölössä. Ei tarvitsi pönkittää itseään niillä trendikkäillä rantakahviloilla.

Mutta silti - joku - pliis - kuulkaa meitä Töölön tyttöjä ja tanttoja! Tulkaa ja perustakaa meille joku kiva rantakahvila! Meillä on perhettä, meillä on lapsia, meillä on työtä ja joillain vähän rahaakin. Meillä ja kaupunginosallamme on historiamme, mutta me elämme tässä kaupungissa ja tässä ajassa - tai ainakin haluaisimme elää! Meitä on aika monta 30 000 töölöläisen joukossa, jotka eivät halua jämähtää koko elämäksi Aki Kaurismäen elokuvien kulisseihin. Teitä uutta Töölöä luovia odotetaan jo!

Suosittelemme sinulle