Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Sisujengin voimistelijat mitalisateessa

Peräti kolme rytmistä voimistelijaa onnistui ohjelmissaan ja nousi palkintopallille.

Saga Hänninen
Saga Hänninen juhli kultaa, hopeaa ja pronssia. Kuva: Lauri Jaakkola / Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta
Anna-Maija Naakka
Avaa Yle-sovelluksessa

Tiistai oli mitalinvärinen kehitysvammaisten Special Olympics -maailmankisojen suomalaisurheilijoille.

Saga Hänninen osallistui kaikille neljälle välineelle – narulle, pallolle, vanteelle ja nauhalle – ja sitä myöten myös kokonaiskilpailuun. Tuloksena oli värisuora: kultaa nauhalla, hopeaa vanteelta ja pronssia kokonaiskilpailusta.

Lotta Huttunen pääsi tuulettamaan pallo-ohjelman pronssimitalia ja Bettiina Vuori juhlisti pallon kultamitalia ja nauhan hopeaa.

Rytminen voimistelu on Suomessa melko uusi Special Olympics -laji. Se lähti käyntiin, kun Los Angelesissa purjehdusvalmentajana mukana oleva Johanna Roivanen sai viime vuosikymmenen puolenvälin jälkeen kuulla, että lajia pyritään käynnistämään. Hän kysyi ystävänsä tyttäriltä Assi ja Emmi Aallolta, haluaisivatko nämä ryhtyä lajin pioneereiksi.

Aallon siskoksilla on SM-tason joukkuevoimistelutausta, eikä hyppäys rytmisen voimistelun valmentajiksi tuntunut mahdottomalta. Toiminta alkoi vuonna 2007 Naantalin Voimistelijoiden alaisuudessa.

Myös uinnissa tehtiin tiistaina hyviä suorituksia. Helsinkiläinen Anniina Saastamoinen voitti pronssia omassa divisioonassaan 100 metrin perhosuinnissa. Espoolainen Milla Venäläinen sijoittui 50 metrin vapaauinnin divisioonassaan neljänneksi.

Suosittelemme