Hyppää sisältöön

Sadusta tuli totta - Merenneito Nerissa on Neean ammatti

Arktinen Merenneito Nerissa on matkailun ohjelmapalvelujen tuottajan ja media-alan opiskelijan Neea Paurin luomus. Hohtavapyrstöisessä ihmismerenneitohahmossa yhdistyvät rovaniemeläisen rakkaat harrastukset, sukeltaminen ja ilma-akrobatia.

Nerissan pyrstö painaa 11 kiloa ja sen kanssa uiminen vaatii vahvaa fysiikkaa.
Nerissan pyrstö painaa 11 kiloa ja sen kanssa uiminen vaatii vahvaa fysiikkaa. Kuva: Yle
Maija-Liisa Juntti
Nerissa Rovaniemen rantamaisemassa. Kuva: Yle

Neea kertoo rakastaneensa satuhahmoja pikkutytöstä asti.

– Iskä tapasi kertoa minulle Kemijärvellä Ailangan laavulla metsänhaltijoista ja muista olennoista. Lisäksi katsoin Jacques Cousteaun dokkareita ja sieltä lähti innostus myös meren otuksiin, Pauri kertoo ja läiskyttää Nerissan isolla pyrstöllä Kemijoen rantavettä.

Urheilusukeltajien seura on tosi miesvaltainen ja aluksi vähän naureskelivat.

Arktinen merenneito Nerissa

Merenneitoilu vaatii kovaa fyysistä kuntoa ja hyviä sukellus- ja uimataitoja. Nerissa pystyy olemaan pinnan alla parhaimmillaan jopa kaksi ja puoli minuuttia.

– Meidän urheilusukeltajien seura on tosi miesvaltainen ja aluksi kyllä vähän naureskelivat. Mutta hyvin pian, kun sukelsin altaaseen, asenne oli vähän erilainen. Minusta tuntuu, että ovat ihan iloisia, kun seurassa sukeltelee merenneito, Pauri hymyilee.

Merenneitoilusta uusi hittiharrastus?

Neea on harrastanut vuosia sirkusta ja ilma-akrobatiaa, tarkemmin vertikaalikangasta, jossa merenneitoilussakin tarvittavat fyysiset ominaisuudet ovat kehittyneet tehokkaasti. Sukellusseurassaan Arktinen Merenneito Nerissa on aloittanut pienimuotisen buumin, kun pikkutytöt ovat alkaneet harjoitella merenneitoilua esimerkin perässä.

– On pikkumerenneitoja, jotka ovat tilanneet itselleen monofinejä ja merenneitoflippereitä ja yhdellä on kankaasta tehty pyrstö.

Yhdysvalloissa merenneitoilu on suosittua ja Nerissa tapaakin kanssasiskojaan usein internetin merenneitofoorumilla. Suomessa merenneitoja tiedetään olevan vain muutama. Nerissa esiintyy usein yhdessä merenneitosiskonsa, lappeenrantalaisen Riian kanssa. Viihdetaiteilijat keräävät ihasteluja, minne tahansa uiskentelevatkin.

– Kertaakaan ei ole kukaan sanonut, että joo, tuttu juttu. Kyllähän tämä katseita kääntää, Pauri nauraa.

Suosittelemme sinulle