Hyppää sisältöön

Susijengissä taas kova taistelu kisapaikoista – "Putoaminen on aina täysi katastrofi"

Kouvojen Ville Kaunisto taistelee jälleen tiukasti kisapaikoista Susijengin kesäleirityksessä. Viime vuosina hän on pudonnut viimeisten joukossa, mikä on ottanut todella koville.

Ville Kaunisto. Kuva: Yle

Ville Kaunisto on jälleen tutussa tilanteessa. Kouvojen pelaaja viettää kesänsä Susijengin leirityksessä ja taistelee kisapaikasta Ranskan EM-kisoihin. Kaunisto on ollut viime vuodet lähellä arvokisoja, mutta joutunut lopulta todistamaan kerta toisensa jälkeen Susijengi-buumia kotisohvaltaan.

- Totta kai sitä on ollut hieno seurata, mutta samaan aikaan ihan kauheata. Urheilullisen uran kovimmat pettymykset ovat olleet joukkueesta putoamiset, sitä on turha selitellä. Se on aina ollut ihan täysi katastrofi, Kaunisto kertoo Yle Urheilulle.

- Siitä on kova duuni nousta henkisesti, kun on pistänyt kaksi kuukautta likoon ja ennen lopullista palkintoa jää kotiin katselemaan telkkaria. Se ei ole helppo paikka, hän jatkaa.

Susijengi on täksi kaudeksi uusiutunut, kun kokeneemmasta päästä useampi pelaaja on poissa. Viime vuosien runko on yhä kasassa, mutta 12 hengen joukkueeseen on 3-4 paikkaa avoinna. Kaunisto taistelee noista paikoista pääosin itseään reilusti nuorempien kanssa.

Lilleen voisin mennä vähän pyyhettä pyörittelemään ja entisille kavereilleni hymyilemään. Sitä minä odotan.

Ville Kaunisto

- Ei tuossa paljon syntymäikiä katsota. Enemmän se on sitä, että ymmärretään kavereita olevan vastassa, mutta silti täytyy pelata täysillä. Se on se haaste, että jokainen tilanne ihan täysillä, vaikka on mukavia jätkiä vieressä.

- Niistä paikoista käydään todella kovaa kisaa, ei tänne ole kukaan tullut höntsäilemään. Kaikki haluavat kisoihin ja niin sen pitää ollakin.

"Lähdin Lillestä vähän ei-niin-hyvissä tunnelmissa"

33-vuotiaana Kaunisto on koko Susijengin toiseksi vanhin pelaaja. 27 aikuisten maaottelusta huolimatta laituri ei ole vielä pelannut arvokisoissa. Nyt yksi unelmista on lähellä toteutua.

- Sehän olisi ihan huikea asia, jota kiikkustuolissa voisi tyytyväisenä maiskutella. Eiväthän urheilijan tavoitteet voi tietenkään pelkästään kisoissa olla eli ei urani siihen kaadu. Se, että pääsee taistelemaan, on hienoa itsensä haastamista.

Kaunisto on tehnyt pitkän uran Euroopassa ja pelannut myös Ranskassa. Se luo tietynlaisen erityislatauksen mahdolliseen kisamatkaan. Susijengin mahdolliset jatkopelit pelataan Lillessä.

- Se on entinen kotikaupunkini ja lähdin sieltä vähän ei-niin-hyvissä tunnelmissa pois. Sinne voisin mennä vähän pyyhettä pyörittelemään ja entisille kavereilleni hymyilemään. Sitä minä odotan.

Suomi kohtaa Ranskan harjoitusottelussa lauantaina 1. elokuuta. Ottelu alkaa Yle Areenassa klo 20.25 ja TV1:ssa kello 21. Yle näyttää Susijengin otteet EM-kisoissa 5. syyskuuta alkaen.

Suosittelemme sinulle