Hyppää sisältöön

Sari Saarelainen polki etappiajon kokonaiskisan voittoon Ranskassa

Saarelainen poimi sekä kokonaiskilpailun voiton että mäkikisan voiton Tour De Charente Maritime -etappiajossa.

Sari Saarelainen juhlii etappivoittoa.
Kuva: Kari Mäkinen
Yle Urheilu

Sari Saarelainen otti hallitun voiton Tour De Charente Maritime -etappiajon kokonaiskisassa Ranskassa.

Suomalainen hallitsi kilpailua alusta saakka. Sunnuntai-iltapäivänä ajettiin kisan päätösetappi, yhteensä 95 kilometriä.

- Tempon jälkeen kortit oli jaettu siten, että iltapäivällä pystyimme kontrolloimaan ajoa. Epäonneksi tiimistämme jäi avukseni vain toinen ajaja muiden pudotessa ensimmäisten lyhyiden kierrosten mäissä. Väliosa kisasta mentiin aika rauhassa, vain kireihin nousi vauhti. Onnistuin keräämään mäkikiripisteitä matkalla hyvin, Saarelainen kertaa.

- Viimeiset kahdeksan kierrosta mentiin kaupunkikierrosta, jossa oli pieni nousu maalin kohdalla. Siinä muut tiimit yrittivät ajaa minua ulos iskemällä vuorotellen irtiottoyrityksiä. Jouduin vastaamaan näihin yksin, koska tiimistäni ei ollut enää apuja jäljellä. Todella hapottavaa oli, mutta olen tottunut tilanteeseen, jossa puolustan itseäni.

Saarelainen kesti irtiottoyritykset ja pystyi kontrolloimaan ajoa lopuuun saakka. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Charlotte Bravardiin tuli liki kolme minuuttia.

- Kierroksilla ryhmästä irtosi lopulta pieni ryhmä. Muut odottivat minulta vastausta mutta annoin porukan mennä. Pidin vauhtia yllä siten, että ryhmä oli koko ajan näkyvissä ja samalla kukaan ei kuitenkaan irronnut enää pääporukasta. Rauhoitin näin tilanteen, Saarelainen kertoo.

- Lopulta tulimme kuitenkin tämän irtiottoporukan kiinni ja massalla maalikiriin. En enää kirinyt, olin tyytyväinen, että sain pelattua päivän niin että paita säilyi minulla.

- Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän viikonloppuun. Palaset loksahtivat paikoilleen ja kausi sai nyt vauhdikkaan uuden startin. Tästä jatkan muutaman viikon leirillä ja uusin eväin kohti elokuun lopun ja syyskuun etappeja.

Saarelainen voitti kokonaiskisan lisäksi myös mäkikilpailun.

Tour De Charente Maritime feminin

1. Sari Saarelainen FIN 5.34.12
2. Charlotte Bravard FRA + 2. 42

Suosittelemme sinulle