Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Vapaasukelluksen ennätysnainen katosi sukellusretkellä Espanjassa

Natalia Moltšanova oli sukeltamassa kolmen muun ihmisen kanssa Formenteran saaren rannikon lähellä, kun hän ei noussutkaan pintaan. Venäläissukeltaja pitää hallussaan yli 40:tä vapaasukelluksen maailmanennätystä ja hänellä on yli 20 maailmanmestaruutta.

Katriina Töyrylä
Avaa Yle-sovelluksessa

Vapaasukelluksen moninkertainen maailmanmestari ja ennätysnainen Natalia Moltšanova on kadonnut sukellusretkellä Espanjassa, kertovat hänen perheensä ja kansainvälinen vapaasukellusjärjestö AIDA lausunnossaan.

Moltšanova oli sunnuntaina sukeltamassa kolmen muun ihmisen kanssa Formenteran saaren rannikon edustalla lähellä Ibizaa, kun hän ei yhden sukelluksen jälkeen noussutkaan pintaan.

Sukellussivusto Deeper Bluen julkaiseman lausunnon mukaan Moltšanova oli sukeltamassa ilman räpylöitä 30–40 metriin ja hänen arvellaan joutuneen vahvaan merivirtaan.

Hänen löytämisekseen käynnistettiin etsinnät sunnuntaina. Etsinnöissä on mukana pelastustyöntekijöitä ja yksityisveneitä. Apuna on helikopteri ja vedenalaisia robotteja.

Moltšanova on 23-kertainen maailmanmestari ja hänellä on 41 maailmanennätystä. Hän on Venäjän vapaasukellusliiton puheenjohtaja.

Suosittelemme