Hyppää sisältöön

Akvaariomonni venähti metrin pituiseksi Sea Lifessa

Merimaailma Sea Lifeen tarjotaan syksyn myötä enemmän akvaariokaloja ja vesikilpikonnia. Sea Life muistuttaa ihmisiä huolehtimaan myös akvaariossa elävistä lemmikeistään.

Mustaokamonni ja Sea Lifen intendentti Markus Dernjatin. Kuva: Sea Life
Yle Uutiset

Merimaailma Sea Life kannustaa ihmisiä huolehtimaan lemmikkieläimistään, vaikka syksyllä työkiireet alkavat painaa ja monet perheet kamppailevat talousvaikeuksien kanssa. Sea Life muistuttaa, että lemmikit vaativat pitkäjänteistä sitoutumista, eikä niiden hoitoa voida jättää perheessä vain lasten hartioille.

Syksyn myötä Sea Life saa enenevissä määrin kyselyitä, että voiko se ottaa vastaan akvaariokaloja tai vesikilpikonnia. Uuden kodin saavat ne eläimet, joille voidaan järjestää riittävät tilat ja hoito koko loppuelämäksi.

Moni Sea Lifen sademetsäosastolla asustavista lajeista on saatu lahjoituksina.

Sea Life toiseksi suurin kala on alun perin kotiakvaarion asukki. Parikymmentäsenttisenä Sea Lifeen saapunut mustaokamonni on vuosien saatossa kasvanut sademetsäosaston putousaltaassa metrin pituiseksi. Painoa suuren osan valoisasta ajasta piilossa olevalle monnille on kertynyt 17 kiloa.

– Ruoka-aikaan esiin tullessaan se alkoi näyttää niin kookkaalta, että päätimme mitata ja punnita sen eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti. Yllätykseksemme ainoastaan parimetrinen seeprahaimme Mussukka on painavampi, intendentti Markus Dernjatin kertoo.

Suosittelemme sinulle