Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Iskelmä-Finlandia Pate Mustajärvelle

Palkinto jaettiin Nokialla Tapsan tahdit -musiikkitapahtuman yhteydessä.

Pate Mustajärvi esiintyi Iskelmä-Finlandian julkistustilaisuudessa, vahvasti sinisävyinen tausta takanaan.
Pate Mustajärvi palkittiin Iskelmä-Finlandialla Nokialla perjantaina 7.elokuuta 2015. Mustajärvi esiintyi tilaisuudessa. Kuva: Hannu Jukola / Lehtikuva
Ville Vaarne
Avaa Yle-sovelluksessa

Uusi Iskelmä-Finlandia-voittaja on valittu Tapsan Tahdeilla Nokialla.

Palkinto myönnettiin tamperelaiselle Pauli Antero "Pate" Mustajärvelle. Mustajärvi tunnetaan Popeda-yhtyeen laulajana.

Mustajärvi on levyttänyt ja keikkaillut sooloartistina yli 30 vuotta. Soolouran tunnetuimpia teoksia ovat muun muassa Ukkometso, käännöshitit Villiksi syntynyt ja Sinun laulusi sekä Juice Leskisen elämäntyötä kunnioittava Ollaan ihmisiksi.

Mustajärven kymmenes soololevy Taivas on täynnä ilmestyi maaliskuussa. Mustajärvi vastaanotti palkinnon tapahtuman yhteydessä.

– Olen etuoikeutettu saadessani liittyä aiempien Iskelmä-Finlandian vastaanottajien nimekkääseen joukkoon. Ovat kovia nimiä koko sakki, Mustajärvi kommentoi Tapsan tahtien tiedotteen mukaan.

Iskelmä-Finlandian valitsee ammattilaisraati, jonka puheenjohtaja on sanoittaja ja muusikko Turkka Mali.

– Tämän vuoden voittaja on Äijä, sanan varsinaisessa merkityksessä. Tuhansien naisten päiväuni, forssalaisten perusjunttien sankari ja karsimaattinen rock-kulkuri, joka ei kaihda iskelmää, kantria eikä pop-balladeja, Mali sanoi.

Iskelmä-Finlandia on kevyen musiikin palkinto, jota on jaettu vuodesta 2001 lähtien. Palkinto uudistettiin vuonna 2013 niin, että nyt sen myöntää asiantuntijaraati. Viime vuonna palkinnon voitti Katri Helena.

Korjaus kello 16.13: Palkinnon myöntää ammattilaisraati, eikä yksin Turkka Mali.

Suosittelemme