Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Cech ja Arsenal konttasivat avauksessa - West Hamin 16-vuotias teki historiaa

West Ham aiheutti jymy-yllätyksen Valioliigan avauskierroksella. Arsene Wengerin suojateille sunnuntai oli sen sijaan synkkä.

Arsenalin manageri Arsène Wenger kädet taskussa.
Arsenalin manageri Arsène Wenger Kuva: EPA / Facundo Arrizabalaga
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Chelseasta Arsenaliin isolla kohulla siirtynyt maalivahti Petr Cech, 33, ei hevin unohda debyyttiään Emirates Stadionilla. Hän oli tavallaan molempiin takaiskuihin osasyyllinen.

Ensimmäisen puoliajan lopussa tshekkimolari epäröi ratkaisevasti Dimitri Payetin antamassa vapaapotkussa ja Cheikhou Kouyate pääsi puskemaan helposti West Hamin 1-0-vierasjohdon 43. minuutilla. Arsenalin Aaron Ramsey oli osunut tätä ennen ylärimaan.

Arsenalin painostus ja takaa-ajo eivät tuottanut tulosta, Sen sijaan sisukkaasti puolustanut West Ham onnistui toistamiseen maalinteossa 57. minuutilla.

Mauro Zaraten saama lahjapallo Arsenal-puolustukselta ja hänen kaukokutinsa rangaistusalueen rajan tuntumasta sujahti Arsenalin verkkoon. Veto oli siinä vaiheessa West Hamin toinen laukaus maalia ja se sinetöi lopulta 2-0-vierasvoiton.      

West Hamin miehistössä pelasi Valioliigahistorian nuorin pelaaja, vasta 16-vuotias Reece Oxford, joka pelasi ottelussa lähes 80 minuuttia. Uusi valmentaja Slaven Bilic sai heti ison sulan hattuunsa, sillä West Hamin esitys oli lupauksia antava.

- Slaven on muuttanut paljon asioita. Ennen kaikkea hän on saanut joukkueelle positiivisen fiiliksen pelaamiseen. Voimme pelata vielä paljon paremminkin mutta tänään pelasimme vain voitosta. Oxford on ainoastaan 16 vuotta, mutta hän on jo nyt minua isompi ja parempi pelaaja, veisteli voittajien puolustaja Winston Reid. 

Suosittelemme sinulle