Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Saksassa kevään pelannut Sebastian Mannström: ”Ensisijainen tavoite on jatkaa ulkomailla”

Sebastian Mannströmin mukaan Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla joukkueiden taso on hyvin kirjava.

Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

HJK:sta tammikuussa Saksan jalkapallon Regionalliigassa pelaavaan SV 07 Elversbergiin siirtynyt laituri Sebastian Mannström on viettänyt koko kesän ilman seuraa. Kevään kattanut sopimus sisälsi option juuri alkaneesta kaudesta, mutta se jäi käyttämättä

- Hävisimme pari peliä heikommille joukkueille, ja tavoitteena ollut sarjanousu jäi sen takia haaveeksi. Sijoituimme lopulta kolmanneksi, kun kaksi parasta pääsi nousukarsintoihin.

- Tahtotila oli sekä itsellä että seuralla pelata tällä kaudella 3. Bundesliigaa. Kun se ei toteutunut, niin optiosta ei edes keskusteltu, Mannström kertoi.

Mannströmin mukaan Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla joukkueiden taso on hyvin kirjava.

- Viidessä kuukaudessa ehdin nähdä sen tason ja meiningin. Kyseessä on hyvin epätasainen sarja vaikkapa Veikkausliigaan verrattuna.

- Ensimmäiset pelini seurassa olivat kärkiottelut, joissa oli kova tempo ja yli 8000 katsojaa. Kauden viimeiset pelit taas pelattiin 200-600 katsojan edessä tosi huonoja joukkueita vastaan, eli vaihtelu oli melkoista, Mannström selvitti.

Helsingissä ja synnyinkaupungissaan Kokkolassa kesää viettänyt Mannström on omien sanojensa mukaan hyvässä fyysisessä kunnossa. Hän on harjoitellut itsekseen sekä kasvattajaseuransa, Kakkosessa pelaavan GBK:n kanssa.

- Ensisijainen tavoite on koko ajan ollut jatkaa ulkomailla. En ole käynyt missään testissä, mutta agentti kartoittaa koko ajan mahdollisia kiinnostuneita seuroja.

- En ole vielä miettinyt ollenkaan vaihtoehtoja Suomessa. Viimeisestä pelistä on kuitenkin jo niin kauan aikaa, että nyt pitää ehkä alkaa miettiä niitäkin. Varsinkin kun siirtoikkuna aukesi täällä muutama päivä sitten, Mannström totesi.

Vaikka kausi päättyikin ikävästi, nousu jäi saavuttamatta, valmentaja sai potkut ja Mannström istui nousun karattua muutaman muun pelaajan tavoin pari viimeistä peliä katsomossa, oli kevät silti miehen mielestä antoisa.

- Yhtään ei harmita, että lähdin. Kokemus oli oikein hyvä. Itse asiassa, jos olisin tiennyt että uuden ulkomaisen seuran löytäminen kestää näin pitkään, olisin ehkä neuvotellut option käytöstä. Turha kuitenkaan jossitella, sillä kauden päättyessä oli sellainen olo, että haluan pois.

Suosittelemme