Hyppää sisältöön

Avioehto, kierrätystä ja vakuutukset kuntoon – viisi vinkkiä kesämorsiamelle

Ahdistavatko tulevat häät? Raggarimorsian Minna Dufton opastaa, miten helpottaa häästressiä.

Minna Dufton eli Raggarimorsian on kirjoittanut kirjan häistä ja morsiamen elämästä.
Minna Dufton eli Raggarimorsian on kirjoittanut kirjan häistä ja morsiamen elämästä. Hän opasti minut morsiamen elämään. Kuva: Minna Dufton
Hanna Hantula

Toimittaja Minna Dufton meni toisen kerran naimisiin ja kirjoitti siitä kirjan.

Raggarimorsian (siirryt toiseen palveluun)vaatii häihin vähemmän sokerikuorrutusta ja enemmän korppujauhoja. Tässä hänen viiden kohdan listansa tuleville morsiamille.

1. Tunne itsesi

Oletko kermakakkuhääpuvusta haaveileva prinsessamorsian, häänsä livetwiittaava mediamorsian vai kenties toista kertaa alttarille asteleva kierrätetty morsian? Olit mitä olit, myönnä se itsellesi ja juhli häät loppuun asti uskollisena omalle tyylillesi.

2. Vähän pieleen on yleisön mieleen!

Kaiken ei tarvitse olla häissäkään ihan täydellistä. Maailma ei lopu, vaikka putoaisit hääpuvussasi uima-altaaseen tai koira pissaisi laahuksellesi. Itkupotkuraivareilla sen sijaan saa hääjuhlat varmasti pilattua.

Hääkakku-tasting on tämän kesän häätrendi. Helppoa se ei aina ole.
Hääkakku-tasting on tämän kesän trendi. Maistoin paljon kakkua. Liikaakin. Kuva: Minna Dufton

3. Ota silti joissain asioissa varman päälle

Onhan avioehto laadittu ja häävakuutus otettu? Kun asiaa oikein ajattelee, on avioehtokin rakkautta. Sillä nimittäin turvataan kummankin tulevaisuus ikäviltä eroriidoilta. Häävakuutus puolestaan auttaa tilanteessa, jossa häät käyvät turhiksi kun sitoutumiskammoinen morsian karkaa Karibialle tai sulho lähtee lätkimään kaason kanssa.

4. Ekologinen morsian

Kaikkea häihin tarvittavaa tilpehööriä ei tarvitse ostaa omaksi yhtä päivää varten. Nykyään suurimman osan hääkoristeistakin voi myös vuokrata. Hääpuvun ei tarvitse olla upouusi, sillä käytetyn hankkiminen on sekä edullisempi että ekologisempi vaihtoehto.

Hanna Hantula testaa häämekkoa.
Löysin mekon! Aika halvalla vieläpä. Kuva: Minna Dufton

5. Näihin lettukesteihin tuodaan omat hillot!

Tasa-arvon Suomessa morsian maksaa itse ison osan häistään. Enää ei voi luottaa siihen, että isä tai sulhanen kustantaisivat morsiamen päivän prinsessana.

Tarkan markan morsian laittaa ajoissa häitä varten pesämunan rahastoon kasvamaan, ja myy hääpukunsa nettihuutokaupassa tai kirpputorilla. Komerossa sitä ei ainakaan tyhjän panttina kannata roikottaa, koska loppujen lopuksi kyseessä on vain mekko.

Lisää Raggarimorsianta illan Ajankohtaisessa kakkosessa. TV2:ssa klo 21.00 ja Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle