Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Päävalmentaja Westerlund KHL-kauden kynnyksellä: ”Kehittyminen ja menestyminen vaatii muutoksia”

Ensimmäisellä KHL-kaudellaan Helsingin Jokerit ei ollut riittävän taitava ja kova. Tähän tulee tulevalla kaudella muutos.

Erkka Westerlund kuvassa
Erkka Westerlund Kuva: Tomi Hänninen
Jussi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vaikka Jokereiden kohuttu sisääntulo KHL:ään kaudella 2015 oli erinomainen (hyvä runkosarja, kova yleisönsuosio), loppui joukkueen taru silti pudotuspeleissä tylysti toisella pudotuspelikierroksella. Kylmä totuus kauden päättyessä oli se, ettei Jokerit ollut riittävän taitava, riittävän kova eikä riittävän ilkeä kamppailemaan KHL:n mestaruudesta.

KHL:ssä runkosarjan taso ei riitä pudotuspeleissä yksinkertaisesti mihinkään.

Erkka Westerlund

Jokereiden valmennusjohdon motto uudelle kaudelle peilaa kevään pudotuspelien tapahtumia: kehittyminen ja menestyminen vaatii Jokereilta muutoksia.

- Meidän on pelattava nopeammin, voimakkaammin maalille ja lisäksi joukkueen on puolustettava paremmin. Haluamme enemmän tunnetta kaukaloon eikä liiallista näpertelyä tai liikaa taktista ajattelua, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund linjaa kauden lähestyessä Yle Urheilulle.

- Sen takia olemme halunneet tähän joukkueeseen henkisesti vahvoja pelaajia, joiden asenne on kohdallaan ja jotka haluavat nimenomaan kehittyä yksilöinä, päävalmentaja jatkaa.

- KHL:ssä runkosarjan taso ei riitä pudotuspeleissä yksinkertaisesti mihinkään. Tämän joukkueen on kehityttävä. Peräänkuuluttamani muutos piilee juuri tässä. Meidän on mitattava edelleen sitä vaatimustasoa, jolla kansainvälisessä huippujääkiekossa voi pärjätä, Westerlund painottaa.

Kovien odotusten ulkomaalaisosasto

Jokereiden joukkueessa muutos on ollut näkyvää, kun hyökkäyspään todellista huippuosaamista (Linus Omark - Petr Koukal - Steve Moses) on suunnannut Ilmalasta muualle. Kaiken kaikkiaan Jokereiden uuteen ulkomaalaisosastoon (Larsen, Regin, Olimb, Kozun) kohdistuu todella kovat odotukset heti kauden käynnistyessä.

Lähestymme valmennusta erittäin pelaajalähtöisesti.

Erkka Westerlund

- Heillä kaikilla on kovat tavoitteet edetä urallaan ja toivottavasti pystymme auttamaan heitä siinä. Uskon, että jääkiekkoa seuraavat ihmiset saavat heidän esityksistään varmasti miellyttäviä kokemuksia kauden aikana. Heillä kaikilla on potentiaalia olla vieläkin parempia tällä kaudella kuin aiemmin, Westerlund ennakoi rohkeaan sävyyn.

Mikään suuri salaisuus ei ole se, ettei pienen Suomen Jokerit pysty kilpailemaan ainakaan rahallisessa houkuttelevuudessa KHL:n muille huippuseuroille. Helsinkiläisseuralla on tarjottavanaan sen sijaan muita arvoja pelaajille.

- Lähestymme valmennusta erittäin pelaajalähtöisesti. Toivottavasti moni pelaaja näkee tämän seikan nimenomaan ponnahduslautana omalla urallaan. Uskon, että tämä on Jokereiden tärkein houkuttelevuustekijä pelaajien suuntaan, päävalmentaja Westerlund sanoo.

Jokereiden seurahistorian toinen KHL-kausi käynnistyy kotiottelulla 25.8 Severstal Tsherepovetsia vastaan.

Suosittelemme