Hyppää sisältöön

Suomen suurimman pelihankkeen vetäjä muistelee bisneksen alkua: "Onko tuo oikeaa työtä?"

20 vuotta täyttävä kotimaisen pelialan pioneeri Remedy valmistelee julkaisuun uutta Hollywood-näyttelijöillä varustettua konsolipeliään ja pohtii viihdetarjonnan laajentamista. Samaan aikaan yhtiö hakee uutta toimitusjohtajaa tehtävänsä jättäneen Matias Myllyrinteen tilalle.

Remedyn Markus Mäki ja Sami Järvi.
Tähtihetkessä puhuttiin Remedyn valmisteilla olevasta pelistä ja muutoksista pelitalon johdossa.
Jenni-Maarit Koponen

Remedyn uusi massiivinen toimintapeli Quantum Break esiteltiin viime viikolla pelialan suurimmassa messutapahtumassa Gamescomissa Kölnissä. Microsoftin kanssa yhteistyössä tehtävästä pelistä puhutaan Suomen kalleimpana pelihankkeena. Tarkkoja kustannuksia ei ole paljastettu, mutta tekijöiden mukaan sen budjetti on moninkertainen verrattuna yrityksen parinkymmentä miljoonaa kustantaneeseen _Alan Wake _-peliin.

Hurjaa vauhtia uusiutuva teknologia maksaa, sanoo Aamu-tv:n Tähtihetkessä vieraillut Remedyn luova johtaja Sami Järvi.

– Pelien graafinen ulkoasu kehittyy kovaa vauhtia eteenpäin. Sisältöön ja sen hiomiseen menee paljon työtä. Meillä on nykyään 130 ihmistä töissä.

Nelisen vuotta kehitettyä aikamatkustusta käsittelevää toimintapeliä on kuvattu myös Hollywood-studioilla. Pelissä nähdään tv- ja elokuvaviihteestä tuttuja kasvoja kuten Taru Sormusten herrasta -näyttelijä Dominic Monagahan, X-Men-elokuvista tuttu Shawn Ashmore ja _Game of Thrones _-sarjan Aidan Gillen.

Pelien monimediaisuus olennaista

Quantum Break yhdistelee peliin tv-sarjamaisia piirteitä. Normaalin pelimaailman yhteydessä on pidempiä näyteltyjä jaksoja. Tv-tyyppisten osuuksien on tarkoitus syventää pelikokemusta, mutta ne voi jättää myös katsomatta.

Remedy saattaa jatkossa panostaa entistä enemmän tv-puolelle.

– Yritämme rakentaa konsepteja, jotka toimisivat muissakin medioissa. Itsenäiset tv-sarjat ovat ihan mahdollista, matkan varrella on ollut keskusteluja. Varsinaista suunnitelmaa ei tosin tällä hetkellä ole.

Remedyn_ Max Payne_ -pelin pohjalta tehtiin Hollywoodissa elokuva, joka ei tosin voittanut kriitikoita eikä pelin ystäviä puolelleen. Julkisuus teki ihmeitä Suomen pelibisnekselle, sanoo Remedyn hallituksen puheenjohtaja ja tilapäinen toimitusjohtaja Markus Mäki.

– EnnenMax Payneaaika monelta Suomessa pelialalla työskentelevältä kysyttiin, että onko tuo oikeaa työtä. Se näytti tähän maahan, että tällä alalla voi Suomessa menestyä ja pärjätä. 

Quantum Break
Quantum Break -pelin päähenkilö Jack Joyce omaa erikoiskykyjä, joilla pystyy taistelun tuoksinnassa pysäyttämään ajan. Kuva: Remedy Entertainment

Toimitusjohtaja vaihtuu kaiken keskellä

15 vuotta yrityksessä työskennellyt toimitusjohtaja Matias Myllyrinne jätti yrityksen kesäkuussa siirtyäkseen kansainvälisen, World of Tanks -kehittäjän Wargaming-yrityksen palvelukseen. Remedyn uusi toimitusjohtaja on vielä valitsematta.

– Matias on hyvä kaveri ja lähtö oli tiedossa jo jonkin aikaa, puhuimme Matiaksen suunnitelmista ihan avoimesti ja suunnittelimme asiat. Matiaksella oli vaan hyvä tarjous pöydällä ja oikea aika mennä, sanoo Järvi.

Talosta on lähtenyt hiljattain muitakin pitkäaikaisia remedyläisiä myös start up -firmoihin. Järven mukaan tämä on luonnollista kehitystä.

– Hienoa, että meillä pidemmän aikaa olleita ihmisiä lähtee perustamaan omia juttujaan. On normaalia, että ihmiset katsovat muita juttuja ja meille tulee vaihtuvuutta.

Suosittelemme sinulle