Hyppää sisältöön

Trump karkottaisi kaikki paperittomat USA:sta

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump karkottaisi kaikki paperittomat siirtolaiset Yhdysvalloista. Kiinteistömoguli on herättänyt huomiota jo aiemmin siirtolaisvastaisilla kommenteillaan.

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump. Kuva: Tannen Maury / EPA

Kiinteistömoguli ja tv-persoona Donald Trump on jatkanut kovia lausuntojaan maahanmuuttajista. Republikaanien presidenttiehdokkuutta havitteleva Trump sanoi, että karkottaisi presidenttinä kaikki paperittomat siirtolaiset Yhdysvalloista.

– Pidämme perheet yhdessä, mutta heidän täytyy lähteä, Trump sanoi yhdysvaltalaisen NBC-kanavan Meet the Press -ohjelman haastattelussa.

Samassa haastattelussa Trump uhosi myös kumoavansa Obaman kaudellaan tekemät maahanmuuttopäätökset, mukaan lukien päätöksen, jonka mukaan alaikäisten lasten vanhempia ei karkoteta, vaikka vanhemmat olisivat itse tulleet Yhdysvaltoihin laittomasti.

Yhdysvalloissa arvioidaan olevan yhteensä 11 miljoonaa paperitonta maahanmuuttajaa.

69-vuotias Trump on kivunnut mielipidekyselyissä republikaanien suosituimmaksi presidenttiehdokkaaksi 17 ehdokkaaksi pyrkivän joukossa. Räävittömistä lausunnoistaan tunnettu Trump on aiemmin luonnehtinut paperittomia meksikolaissiirtolaisia rikollisiksi ja raiskaajiksi.

Suosittelemme sinulle