Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Stubb turvapaikanhakijoiden vyörystä: Tilanne voi riistäytyä käsistä

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) pitää turvapaikanhakijoiden tilannetta Euroopassa äärimmäisen vakavana. Stubbin mielestä Suomen on oltava hakemassa ratkaisua kriisiin humaanista näkökulmasta.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tiedotusvälineiden haastattelussa Rovaniemen Lordin aukiolla.
Kuva: Perttu Ruokangas / Yle
Olli Lindqvist
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb ennakoi turvapaikanhakijoiden tulvasta pidempiaikaista haastetta Euroopalle.

– Tilanne voi riistäytyä käsistä. Näemme pakolaisvirtoja sellaisissa luvuissa, joita emme ole Euroopassa aikaisemmin rauhan aikana kokeneet.

Stubbin mielestä on selvää, ettei Eurooppa tai yksittäinen Euroopan maa voi yksin käsitellä kriisiä. Ministeri oli luottavainen, että Suomen hallituksen piirissä asiasta voidaan keskustella yhteisymmärryksessä.

– Tämä on ainakin minulle humanitäärinen kysymys. Uskon, että pystymme käsittelemään tätä hallituksen sisällä, ei vain yleiseurooppalaisesti vaan myös humaanista näkökulmasta.

Stubb sanoi, että hän jakaa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin arvion, että turvapaikanhakijoiden virroista voi tulla Euroopalle suurempi haaste kuin eurokriisistä.

Stubb kommentoi turvapaikanhakijoiden määrän kasvua ennätyslukemiin Rovaniemellä kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa.

Suosittelemme