Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Räikkönen näytti toimittajille kaapin paikan – Kunnas läpi vallista

Kimi Räikkönen osallistui tiistaina näytöskilpailuun toimittajia vastaan. Yle Urheilun Kaj Kunnas rynnisti läpi turvavallista.

Kimi Räikkönen.
Kuva: EPA
Ida-Sofia Ääri
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle Urheilun toimittaja Kaj Kunnas pääsi tiistaina ottamaan mittaa F1-maailmanmestari Kimi Räikkösen karting-vauhdista.

Kuudennelta paikalta aika-ajon päätteksi lähtenyt Kunnas näki hyvästä startistaan huolimatta Räikkösen perävalot kilpailussa jo muutama sekunti lähtökiihdytyksen jälkeen.

Ensimmäisessä kurvissa keskittyminen herpaantui pieneksi hetkeksi ja sitten rysähti. Siinä rytäkässä menivät myös Kunnaksen mitalisijoitushaaveet.

- Siinä ensimmäisessä kovassa neulansilmäkurvissa tulin liian kovaa ja jouduin sivuluisuun. Taisin olla ainut koko kisan aikana, joka rysäytti vallin läpi saakka, Kunnas naureskelee kilpailun jälkeen.

- Vauhti pysähtyi kokonaan ja sitten ei ollut enää mitään jakoa saada kiinni muita, vaikka kuinka yritin. Kyllä pikkuhiljaa saavutin muita, vain "Räkä" ohitti kierroksella.

Sukunimellä Kunnas ei kovin isoille palkintosijoituksille noustu. Kaj Kunnas oli seitsemäntenä ja aika-ajojen nopeimpana paalulta lähtenyt MTV:n Kasperi Kunnas oli spinnauksensa jälkeen kuudennella sijalla.

Yleisöä Kunnasten, varsinkaan Kajn, suoritukset eivät olleet vakuuttaneet.

- Yleisöltä sain heti palautetta, että ajoin kuin tyttö. Kyseltiin, että 'missä oli sun agressiivisuus?' Olisi kuulemma pitänyt pikkaisen enemmän härnätä Räikköstä eikä niin helposti päästää ohi.

- Mutta en minä uskaltanut mennä Räikköstä kiilaamaan. Kuvittele, jos Kimi olisi vaikka pyörähtänyt ja sillä olisi mennyt solisluu poikki. Sehän olisi maailmanlaajuinen skandaali ja siinähän saisin koko Suomen vihat päälleni, jos olisin telonut Kimin ennen Belgian gp:tä.

Räikkösen ohituksen jälkeen Kunnas vaihtoi taktiikkaa ja päätti yrittää pysyä formulakuskin ajoradoilla tämän perässä ja imussa, jotta saisi hiukan vauhtia omaan suoritukseensa. Suunnitelma toimi noin puoli kierrosta.

- Kun hän tuli kierroksella ohi, niin hän alkoi siinä jo ihan leikitellä. Ei painanut kaasua suorilla ja kiihdytteli kurveihin. Ei minulla siinä ollut mitään tekoa silti kyllä pysyä perässä. Sain juuri ja juuri kiinni suoralla ja taas kadotin kurvissa.

Toimittajat ojennukseen

Kyseessä oli viiden minuutin kisa, eikä kierroksia siis laskettu. Kunnas arvioi, että olisi tarvinnut noin 1,5 minuuttia etumatkaa antaakseen Räikköselle tasavertaisen vastuksen.

- Jos ajatellaan niin, että Kimi olisi ajanut ihan täysillä eikä leikitellyt meidän kanssa, niin uskon, että se 1,5 minuuttia olisi riittänyt. Ei se siinä tapaksessa olisi minua kiinni saanut. Että ei se niin hirveästi se ero ollut tällä matkalla. Mutta hän siis tosiaan leikitteli, ettei sitä osaa arvioida.

- Kimi oli niin liimaantuneena siihen maahan ja minulla tärisi joka käännöksessä ja mutkassa. Kimillä ei auto kertaakaan huomatakseni rynkyttänyt.

Kehnosta sijoituksestaan huolimatta Kunnas on iloisella päällä ja esittelee palkintopokaaliaan, jonka Räikkönen oli osallistujille kisan loputtua jakanut. Ennen kilpailua tehdyssä haastattelussa Räikkönen oli alkanut jo Kunnaksen psyykkaamisen, kuten kunnon urheilutapahtumassa kuuluukin.

Lieneekö tämä vaikuttanut Kunnaksen ajoon.

- Hän näki kaulassani ajaja-passin ja kertoi heti kättelyssä, että tulee kepittämään minut ainakin kierroksella.

- Tosi tyytyväinen olen kuitenkin, että sain jutella rauhassa Kimin kanssa ja hän oli tosi iloisella ja rennolla päällä. Meillä kaikilla oli kyllä tosi hauska päivä ja uskon, että Kimikin nautti vaikka ei meistä juuri vastusta ollutkaan. Hänhän ihan pyyhki meillä lattiaa.

Suosittelemme