Hyppää sisältöön

Tuore IAAF-johtaja närkästyi sivutoimiensa uteluista

Sebastian Coe on IAAF:n lisäksi myös Niken ja CSN:n palkkalistoilla.

 IAAF Sergey Bubka (R) ja Sebastian Coe
Kuva: EPA/RAINER JENSEN
Sami Laine

PEKING. Kaksinkertainen olympiavoittaja Sebastian Coe valittiin perjantaina Pekingissä Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n puheenjohtajaksi. Senegalilaisen Lamine Diackin seuraaja on tehnyt juoksu-uransa jälkeen näkyvää työtä yleisurheilun eteen, mutta työskennellyt myös kulisseissa.

Coe on tällä hetkellä muun muassa Niken sekä CSN:n palkkalistoilla. Entinen maileri on Niken erityisneuvonantaja ja istuu Comcast SportsNet -mediayhtiön hallituksessa.

Kun Coen sivutoimet nousivat esiin perjantaisessa lehdistötilaisuudessa, paistoi närkästys britin vastauksesta.

- Olette tehneet pohjatyönne hyvin. Nuo tiedot löytyvät vain viideltä verkkosivulta maailmassa. Olen ollut Niken palveluksessa vuodesta 1978 lähtien ja olen aina pystynyt pitämään suhteen avoimena ja hyvänä, Coe kuittaili.

- Muistuttaisin, että olen ollut myös liittojen ja järjestöjen johdossa, joiden yhteistyökumppanina on ollut Adidas, hän jatkoi.

Coe painotti median edessä töidensä läpinäkyvyyttä. Hän kertoi, ettei esimerkiksi paikka CSN:n hallituksessa vaikuta millään tavalla IAAF:n sponsorien kanssa tehtävään yhteistyöhön.

- Olen todella ylpeä siitä, että olen CSN:n hallituksessa. Muistuttaisin, että IAAF:n yhteistyökumppanina on Dentsu, jota olen sitoutunut auttamaan täysillä. Minun ympärilläni on ryhmä, joka auttaa minua mahdollisten ristiriitojen välttämisessä.

Suosittelemme sinulle