Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Pensaskarista Perämeren veneilijöiden parkkipaikka – uusi laituri valmis syksyllä

Perämeren luonnonpuistossa veneilijöillä on mahdollisuus kiinnittyä laituriin ainoastaan Selkä-Sarven saaressa. Tilanne muuttuu, kunhan Pensaskariin rakennettavan rantautumispaikan laituri saadaan asennetuksi syksyn aikana.

Pensaskari
Kuva: Jari Vesa / Yle
Jari Vesa
Avaa Yle-sovelluksessa

Perämeren pohjukassa Tornion ja Kemin edustalla sijaitsevaan Pensaskarin saareen rakennettava veneilijöiden rantautumispaikka valmistuu aikataulussa.

Saaren rakennuksia on kunnostettu ja parhaillaan ruopataan satama-allasta ja tehdään aallonmurtajia. Myös laituri saadaan paikoilleen syksyn aikana.

– Urakka on edennyt hyvin. Rantautumispaikka on saatu hyvin kaivettua. Tässä on tavoiteltu kahden metrin kulkusyvyyttä. Ensi keväänä on tarkoitus pitää viralliset avajaiset, Metsähallituksen kenttäpäällikkö Jouni Kosonen kertoo.

Vanhat rakennukset kuntoon

Kosonen kertoo, että samalla on kunnostettu kalakentän vanhat rakennukset.

– Tässä on kalastajan asuinkämppä, jääkellari ja kaksi varastomakasiinia. Rakennukset on kunnostettu nähtävyyskohteiksi. Isoon rakennusmakasiiniin tulee pienimuotoinen näyttely, Kosonen valottaa.

Metsähallitukselle on myönnetty kunnostustöihin 100 000 euroa.  Kosonen sanoo, että raha on mennyt melko tarkkaan.

– Vähän ylikin, mutta ei pahasti, Kosonen toteaa.

Veneilijät ovat odottaneet Pensaskarin rantautumispaikan valmistumista, sillä toistaiseksi Perämeren kansallispuistossa veneilijöillä on mahdollisuus kiinnittyä laituriin ainoastaan Selkä-Sarven saaressa. 

Suosittelemme