Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Erämaan rauhassa retkeilijä voi kohdata kaivinkoneen ja kuorma-autoliikennettä

Vilkkaalla retkeilyreitin osalla Saariselällä tehdään kestävöintitöitä koko sulanmaan aika tänä syksynä. Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitsevalle suositulle reitille halutaan kulutusta kestävä pinta, joka on kuljettavissa myös lenkkareilla.

Inarijoki
Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Inarijoella oli kaunista, mutta kovin hiljaista. Helle taisi silloin laiskistaa sekä lohet että kalamiehet. Kuva: Jukka Brusila
Bikka Puoskari
Avaa Yle-sovelluksessa

Vilkkaalla retkeilyreitin osalla Saariselällä on aloitettu kestävöintityöt.

Urho Kekkosen kansallispuistossa sijaitsevalle suositulle osuudelle halutaan kulutusta kestävä pinta, joka on kuljettavissa myös lenkkareilla.

Työmaa kattaa reitin Kuutamoladun risteyksestä Rumakurun kautta Luulammelle saakka. Töiden takia maa-ainesta varastoidaan Kuutamoladun varrelle, ja maa-aines kuljetetaan Hirvaspirtin tien kautta.

Työt aloitetaan kaivinkonetöinä. Erämaan rauhassa retkeilevien on syytä varautua myös kuorma-autoliikenteeseen Kuutamoladun reitillä ja myöhemmin syksyllä myös Rumakurun-Luulammen reitilläkin.

Metsähallitus suosittelee lisäksi harkitsemaan vaihtoehtoisia reittejä.

Reitillä tehdään kestävöintitöitä koko sulanmaan ajan. Urakoitsija hyödyntää Metsähallituksen mukaan valoisan ajan ja aloittaa työt aikaisin aamulla.

Nyt tehtävät työt ovat osa Metsähallituksen luontopalvelujen ja Urho Kekkosen kansallispuiston Saariselän alueen reittien kehittämishanketta. Kestävöinnin ohella alueella uusitaan luontopolkuja ja maasto-opasteita sekä toteutetaan uusia sisältöjä jo olemassa oleville reiteille.

Suosittelemme sinulle