Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 7 vuotta vanha

Suomi hakee Aiguebeletten MM-souduista olympiapaikkoja Rioon kolmen venekunnan voimin

Soudun MM-kisoissa Ranskassa jaetaan ensimmäiset maapaikat Rion olympiasoutuihin. Suomesta olympiapaikkoja lähtee saalistamaan kolme venekuntaa, joissa soutaa yhteensä viisi soutajaa.

Soudun MM-kisat käydään tulevana viikonloppuna Ranskassa.
Christer Sarlin
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen joukkueen MM-kisoissa muodostaa miesten yksikkö Robert Ven,  naisten pariairokaksikko Eeva Karppinen - Ulla Varvio ja miesten perämiehetön kaksikko Joel Naukkarinen - Antti Kilpeläinen.

Soutuliiton valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen on tyytyväinen siihen kehitykseen mitä soutumaajoukkueen sisällä on sitten viime kauden tapahtunut.

- Olemme menneet harppauksittain eteenpäin viime kaudesta, josta osoituksena on , että meillä on kolme venekuntaa lähdössä hyvistä asetelmista tavoittelemaan olympiapaikkoja Rioon. Kauden harjoitteluohjelmien laadinnassa on onnistuttu hyvin, sillä jokaisessa venekunnassa on soutajien kunto on ollut nousujohteinen kuten oli tarkoituskin, analysoi Hiltunen maajoukkueen tilannetta MM-soutujen aattona Yle Urheilulle.

Hyvät sijoitukset maailmancupeissa antavat hyvän pohjan arvioida suomalaisten venekuntien sijoittumista vertailussa muun maailman soutajiin ja luovat uskoa siihen , että harjoittelussa on onnistuttu.

Toisaalta valmennuspäällikkö Hiltunen muistuttaa, että aivan sokeasti ei pidä maailmancupin tulosluetteloita tuijottaa, kun arvioidaan suomalaisten menestymismahdollisuuksia MM-regatassa.

- Täytyy muistaa, että Luzerin maailmancupin osakilpailusta on vierähtänyt jo seitsemän viikkoa. On aina hienoinen yllätys miten eri maiden soutajat ovat viimeistelleen kuntonsa MM-kisojen alla ja ketkä siellä terävimmässä kärjessä lopulta ovat. Mutta kyllä minä vahvasti uskon, että suomalaiset venekunnat tulevat MM-kisoissa pärjäämään hyvin, Hiltunen pohtii.

Suurimmat odotukset kohdistuvat Robert Veniin

Näin valmennuspäällikkö Ilona Hiltunen arvioi suomalaisvenekuntien menestymismahdollisuuksia MM-kisoissa

Miesten yksikkö Robert Ven

Ven on soutanut erinomaisen kauden tähän mennessä. Jo viime kaudella tuli tuloksia, mutta tällä kaudella hyvät sijoitukset niin EM-kisoissa kuin myös maailmancupeissa ovat lupauksia antavia ajatellen olympiapaikan metsästystä. Toki täytyy muistaa, että MM-kisoissa on yksiköiden luokassa erittäin korkea taso, joten kilpailu olympiapaikoista tulee olemaan kovaa. Odotukseni Robert Venin olympiapaikan saamisen suhteen ovat kuitenkin tämän kauden kilpailujen perusteella korkealla, puntaroi valmennuspäällikkö Hiltunen Robert Venin näkymiä ennen MM-regattaa.

Naisten pariairokaksikko Eeva Karppinen - Ulla Varvio

Naisten pariairokaksikko Eeva Karppinen - Ulla Varvio omaa täydet mahdollisuudet yltää niiden yhdentoista armoitetun venekunnan joukkoon, jotka MM-regatassa lunastavat olympiapaikan. Kaksikko onnistui erinomaisesti viimeisessä maailmancupin osakilpailussa Luzernissa sijoittumalla kahdeksanneksi. Toisaalta on hyvä muistaa, että esimerkiksi viime vuoteen verrattuna kärki on tiivistynyt. Taistelu olympiapaikoista tulee olemaan äärimmäisen tasaista, koska marginaalit potentiaalisten olympiapaikkoja saalistavien venekuntien välillä ovat todella pienet. Pikkuseikat saattavat kääntää etukäteisasetelmat päälaelleen. Suomalaiskaksikon yhteistyö veneessä on hitsautunut viime kaudesta paljon paremmaksi ja tämä on näkynyt tuloksissa, siksi pidän heidän mahdollisuuksiaan olympiapaikan saavuttamiseen hyvinä.

Miesten perämiehetön kaksikko

Miesten perämiehetön kaksikko Joel Naukkarinen -Antti Kilpeläinen on vasta soutajan uransa alussa. Tilanne on heille uusi, sillä vaikka he ovat toista kertaa mukana aikuisten MM-kisoissa näin suurista panoksista he eivät ole aiemmin kilpailleet.  Pojat ovat ennakkoluulottomia menijöitä vesillä ja siksi hieman kirjoittamaton kortti. Odotan toki heiltäkin hyviä sijoituksia ja kaiken osuessa nappiin kaverit voivat olla hyvinkin korkealla tulosluettelossa.

Suosittelemme sinulle