Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Olympiavoittaja ja maailmanmestari jäivät korkeuden finaalin ulkopuolelle

Yleisurheilun Pekingin MM-kisojen korkeuden loppukilpailussa nähdään 14 hyppääjää.

Mutaz Essa Barshim
Mutaz Essa Barshim Kuva: EPA
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

Miesten korkeuden loppukilpailuun selviytyi yhdeksän miestä, jotka ylittivät karsintarajan 231, sekä viisi miestä, jotka pääsivät puhtaalla pelillä korkeuteen 229.

Maailmantilaston kärkinimet Qatarin Mutaz Essa Barshim, Kiinan Zhang Guowei ja Ukrainan Bohdan Bondarenko sekä Kanadan Derek Drouin, Australian Brandon Starc, Saksan Eike Onnen, Kyproksen Dimitrios Chondrokoukis, Tshekin Jaroslav Baba ja Kreikan Konstadinos Baniotis ylittivät 231. Bahaman Trevor Barrt ja Donald Thomas sekä Italian Gianmarco Tamberi, Venäjän Daniil Tsiplakov ja Yhdysvaltojen Erik Kynard pääsivät tuloksella 229 myös finaaliin.

Sen sijaan Lontoon olympialaisissa korkeuden kultamitalin voittanut Venäjän Ivan Uhov jäi korkeuteen 226 ja karsiutui loppukilpailusta. Uhov on tällä kaudella ylittänyt korkeuden 232. Saman kohtalon koki myös Daegun MM-kisojen maailmanmestari, Yhdysvaltojen Jesse Williams. Williams on tällä kaudella hypännyt 231.

- Olen valmis hyppäämään finaalissa niin korkealle kuin on mahdollista. En aseta itselleni rajoja, Barshim sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Tällä kaudella maailmantilaston kärkituloksen 241 hypännyt qatarilainen ei pidä finaalissa ainoastaan Bondarenkoa pahimpana kilpailijanaan.

- Kaikilla on mahdollisuus. Enkä ajattele muita, vaan ajattelen vain itseäni, hän sanoi ja totesi, että on ainoastaan yksi asia, jonka hän haluaa muuttaa karsinnasta finaaliin:

- Kultamitali.

Suosittelemme