Hyppää sisältöön

Munuaissiirtoon valmistautuva pika-aitojen pronssimitalisti Merritt: "Olen optimistinen parantumisesta, haluan kilpailla Riossa"

Pika-aituri Aries Merritt ylsi Pekingin MM-finaalissa urotekoon. Yhdysvaltalainen menee ensi tiistaina munuaissiirtoon.

Aries Merritt Kuva: Lehtikuva

PEKING. Olympiavoittaja ja 110 metrin aitojen maailmanennätyksen haltija Aries Merrittillä on ensi tiistaina hänen elämänsä kovin paikka. Hänellä on aika munuaissiirtoon 1. syyskuuta ja kävi valmistautuessa hakemassa Moskovan MM-kisojen pika-aidoista pronssia kauden parhaallaan 13,04.

- Kilpailu oli kauden parhaani ja olen juossut jokaisen kierroksen hyvin. On ollut henkisesti rankkaa juosta täällä, mutta on ollut mahtavaa edustaa Yhdysvaltoja. Olen todella siunattu tällä hetkellä, Merritt kertoi.

- Siskoni lahjoittaa munuaisen, en voisi kuvitella parempaa siskoa. Tämä on ollut henkisesti vaikeaa aikaa, mutta minulla on kuitenkin voittajan sydän.

Merrittillä todettiin lähes kaksi vuotta sitten harvinainen munuaissairaus jota tavataan lähinnä afroamerikkalaisilla ja hän vietti talven 2013-2014 lähes kokonaan sairaalassa.

- Kuukausia munuaiseni ovat toimineen alle 20 prosentin teholla. On siunaus, että pystyin juoksumaan niin hyvin koko kauden ja tämä pronssi tuntuu kullalta.

- Munuaisten toiminta on alle 20 prosenttia molemmissa munuaisissa. En ole vielä joutunut dialyysi-hoitoon, sillä se on tarpeellista vasta, kun munuaisten toiminta on alle 15 prosenttia.

- Minun on pitänyt vaihtaa harjoitusohjelmani, koska en ole pystynyt tekemään läheskään yhtä paljon kuin ennen. En myöskään pysty syömään proteiinia, en pysty prosessoimaan kaliumia, enkä palaudu.

- Painan nyt kolme kiloa vähemmän kuin 2012, kun juoksin maailmanennätyksen. Olen todella laiha nyt, eikä minulla ole paljoa lihasta.

Merritt sanoi MM-kisojen olevan hyvä tapa ottaa ajatukset pois leikkauksesta ja hän on optimistinen vaarallisesta leikkauksesta toipumisesta.

- Open optimistinen, että paranen ja en tietenkään kilpaile hallissa, mutta toivon toipumisen menevän niin hyvin, että pystyisin kilpailla ulkoradoilla. Haluan kilpailla olympiakarsinnoissa ja olla Rion olympialaisissa mukana ensi vuonna.

Suosittelemme sinulle