Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Toinen vastaanottokeskus Satakuntaan syksyllä?

Suomen Punainen Risti on valmis harkitsemaan uuden vastaanottokeskuksen pystyttämistä Satakuntaan syksyllä. Maahanmuuttovirastosta kerrotaan, että kunnat eivät ole suoraan olleet virastoon yhteydessä keskuksen perustamiseksi.

Päivi Vettenranta vastaanottokeskuksen huoneessa.
Kuva: Jari Pelkonen / Yle
Antti Laakso
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Punainen Risti on valmis harkitsemaan uuden vastaanottokeskuksen perustamista Satakuntaan, jos turvapaikanhakijoiden määrä säilyy korkeana.

Punainen Risti on perustanut vastaanottokeskuksen pikavauhtia Harjavaltaan. Satakunnan piirin toiminnanjohtajan Kari Petäjän mukaan uuden keskuksen pystyttämistä harkitaan, kunhan Harjavallan keskus on täydessä toiminnassa.

–Jos tilanne jatkuu tällaisena, asiaa voidaan joutua harkitsemaan loppusyksyllä. Tällöin Harjavalta voisi olla pääkeskus, joka hallinnoisi pienempää vastaanottokeskusta. Samanlainen ratkaisu on Punkalaitumella, jonka vastaanottokeskusta hallinnoidaan Turusta, Petäjä sanoo.

Maahanmuuttovirastolle yksityinen tarjous

Maahanmuuttovirasto voi ohjata pakolaisia myös suoraan kuntien perustamiin vastaanottokeskuksiin. Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Visa Knape kertoo, että satakuntalaiset kunnat eivät ole olleet vaihtoehdosta innostuneita.

– Kunnat eivät ole olleet suoraan yhteydessä. Yksityinen taho on tarjonnut konttimajoitusta Eurajoelta. Kun toiminta Harjavallassa pääsee käyntiin normaalisti, katsotaan tilanne lähialueilla sen jälkeen. Toiminta vaatii kuitenkin henkilökunnan ja rekrytointi on vielä käynnissä Harjavallassa, Knape sanoo.

Harjavallan vastaanottokeskukseen saapui tiistaina 50 uutta turvapaikanhakijaa. Heitä on nyt yhteensä sata.

Suosittelemme