Hyppää sisältöön

Valtatie 8:lle ilmestyi maahanmuuton ja islamin vastaisia banderolleja

Valtatie 8:n varteen on keskiviikon ja torstain välisenä yönä pysytetty maahanmuuton vastaisia banderolleja. Poliisi ei vielä osaa sanoa, miten lakanoiden kanssa menetellään.

Valtatien varressa banderolli, jossa lukee "Islam tuhoaa Suomen"
Kuva: Matti Kauvo / Yle
Lore Korpelainen

Satakuntaan Porin pohjoispuolelle valtatie 8:n varteen on ilmaantunut maahanmuuton vastaisia banderolleja. Toiseen kankaaseen on kirjoitettu "Islam tuhoaa Suomen" ja toiseen "Turvaa lastesi tulevaisuus. Sano ei maahanmuutolle".

Poliisi ei osannut vielä torstaiaamuna sanoa, miten banderollien kanssa menetellään.

Poliisin mukaan banderollin pystyttämiseen vaaditaan aina maanomistajan lupa ja myös tiehallinnolla on sanottavansa asiaan. VT8:n varteen pystytettyjen lakanoiden teksti on poliisin mukaan yksi mielipide monien joukossa ja niissä voisi yhtä hyvin lukea vaikka "Äitiysraha on liian pieni".

Tampereella syntyi loppukesällä kohu uusnatsien kaupungin maille pysyttämästä banderollista. Lopulta poliisi tuhosi sen löytötavaralain perusteella. Poliisi vetosi siihen, että myös maanomistaja eli Tampereen kaupunki halusi päästä kankaasta eroon. Tuhoamista ei perusteltu banderollin mahdollisesti asiattomalla sisällöllä.

Suosittelemme sinulle