Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Tanskassa havaittu uusi petoeläin: kultasakaali

Kultasakaali on koiraeläin, joka on suurempi kuin kettu, mutta pienempi kuin kultainen noutaja.

Kultasakaali heinikossa.
Kultasakaali kuvattuna Israelilaisessa puistossa. Kuva: Вых Пыхманн, CC BY-SA 3.0
Paula Tapiola
Avaa Yle-sovelluksessa

Tanskassa on havaittu uusi petoeläin: maan historian ensimmäinen kultasakaali, televisioyhtiö TV2 kertoo. Sen kohtalona oli kuitenkin jäädä auton alle Karupin lähellä Jyllandin saarella.

Eläimen uskotaan vaeltaneen Tanskaan Saksasta, missä siitä on tehty useita havaintoja viime aikoina. Tanskan luonnonsuojeluyhdistyksestä arvioidaan, että sakaali on vaeltanut Saksasta Tanskaan samaa reittiä kuin susi ja supikoira. Saksin osavaltiosta kulkee luoteeseen lähes yhtenäinen metsien ja viheralueiden käytävä.

– On aina jännittävää ja aika harvinaista saada uusia nisäkkäitä Tanskan luontoon. Olemme saaneet tänne viime aikoina sekä supikoiran että suden. Supikoirasta emme ole iloisia, mutta susi kuuluu Tanskan luontoon, ja sitä pitää suojella. Nyt meidän pitää miettiä, mitä teemme sakaalin suhteen. Onko niitä enemmänkin tai tuleeko niitä enemmänkin? Tanskan luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Ella Maria Bisschop-Larsen sanoo TV2:ssa.

Kultasakaali on koiraeläin, joka on suurempi kuin kettu, mutta pienempi kuin kultainen noutaja. Se painaa 7–15 kiloa. Se syö muun muassa linnunmunia, jäniksiä ja pieniä metsäkauriita. Se ei ole vaarallinen ihmiselle. Sen levinnäisyyssalue ulottaa Myanmarista Pohjois-italiaan.

Suosittelemme