Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Huikea HIFK masensi Bluesin - Kärpät säkenöi kolme vastaan kolme jatkoajalla

HIFK teki kuusi maalia tasakentällisin ja dominoi Bluesia vastaan. Mestari Kärpät oli jääkiekon SM-liigan avauskierroksen toinen vierasvoittaja - kiitos kolme vastaan kolme jatkoajan ja puolustaja Markus Nutivaaran.

Joonas Rask teki Bluesin verkkoon 3-0-maalin, joka täytti kaikki  "kierroksen maali" -kriteerit.
Joonas Rask teki Bluesin verkkoon 3-0-maalin, joka täytti kaikki "kierroksen maali" -kriteerit. Kuva: Tomi Hänninen
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Helsingin IFK sai lentävän lähdön kaudelle Espoossa, jossa se ei ollut liiemmin menestynyt viime aikoina. Kärkiketjujen hyökkääjät Juuso Puustinen, Tomas Zaborsky, Joonas Rask (2) ja Arttu Luttinen lunastivat heihin kohdistuneita odotuksia. Blues paiski näennäisesti hommia mutta mikään ei tuntunut onnistuvan. Raskin 3-0-maali oli upeaa kiekkotaidetta koko HIFK-ketjulta. Teemu Ramstedt hääri IFK-kapellimestarina - 0+3.

KooKoon paluu liigakartalle 25 vuoden jälkeen jäi positiiviseksi, vaikka David McIntyre ratkaisi ekstapisteen SaiPalle voittomaalikisassa. Kolme ylivoimamaalia lupaa hyvää liiganousijalle. SaiPa nousi ottelun puolikrouvissa 20 sekunnissa 0-2:sta 2-2:een. Kamppailun ratkaisija McIntyre nosti 3-3-maalillaan idän ihmeen jatkoajalle. KooKoo-molari Juha Järvenpää torjui 39 kertaa, Jussi Markkanen vain 18.

HPK sai tehtyä avausmaalin kotiottelussaan ja piti ohjat käsissään Pelicansia vastaan. Kerhon uusi hankinta ja illan ehdoton sankari Sakari Manninen (1+1) syötti Petteri Nikkilän 1-0-maalin ja viimeisteli itse 2-0-osuman. Lahtelaisilla oli vaikeuksia maalinteossa, mieleen jäi lisäksi joukkueen työteliäisyys ja tietty sekavuus pelaamisessa. 

KalPa ja Kärpät pääsivät ensimmäisinä testaamaan kolme vastaan kolme jatkoajan. Kärppien taitotaso näkyi jatkoajalla ja halliltseva mestari tehtaili kauniiden syöttöjen jälkeen 2-1-ratkaisuniitin. Puolustaja Markus Nutivaara esitti ratkaisuhetkillä huikeaa itseluottamusta ja taitoa ohjaten lopulta Ivan Humlin vedon verkkoon ajassa 62.31. KalPa ryhdistäytyi kesyn ensimmäisen erän jälkeen ja haastoi loppujen lopuksi mainiosti suursuosikin.

Tampereen herruus meni Tapparalle, vaikka Ilves kehitteli päätöserään hyvän kirivaiheen. Tolppakutia ja maaliviivaa lähemmäs ei Ilves kuitenkaan päässyt. Kirvesrintojen puolustamisesta paistoi jo tässä vaiheessa tietty varmuus, joka lupaa hyvää kautta ajatellen. Tappara-pakki Aleksi Elorinne iski kauden 2015-16 ensimmäisen maalin virallisten tilastojen pohjalta.

Satakunnan derbyssä Lukko veti pidemmän korren, kun koko ykkösketjun viime kaudesta menettänyt Ässät ei saanut kuparista rikki. Yrityksestä se ei jäänyt kiinni. Pata ei myynyt nahkaansa halvalla, mutta kurinalainen Risto Dufvan kiekkoporukka osasi puolustaa maalinedustan hyvin ja lopusta piti huolen 25 torjuntaa nollapeliin tarvinnut Ryan Zapolski.

Sport osoitti, ettei Kuparisaaresta haeta helppoja pisteitä alkavalla kaudella. Vaasalaisten maalipyssy Charles Bertrand näytti kahdella maalillaan, ettei aio jäädä yhden kauden maali-ihmeeksi Liigassa. Otto Karvisesta (0+1) on nousemassa kulttipelaaja Sportille perjantain kaltaisella esityksellä. JYP oli pelillisesti ehkä hiukan parempi joukkueista, mutta Sport oli parempi maalien tekemisessä.

Suosittelemme