Hyppää sisältöön

Tosifanitus toi palkinnon: Miljoonasateen tähti esiintyi puutarhajuhlassa

Fanittaminen ei ole ollut enää vuosiin pelkästään teinien puuhaa. Esimerkiksi Miljoonasateen tosifanit ovat keski-ikäisiä. Keikkoja kiertävät myös "sateistien" lapset.

Risto ja Sirpa Nummela ovat esiintyneet Miljoonasateen solistin kanssa muun muassa uusimmassa Intian puuvillaa -musiikkivideossa.
Risto ja Sirpa Nummela ovat esiintyneet Miljoonasateen solistin kanssa muun muassa uusimmassa Intian puuvillaa -musiikkivideossa. Kuva: Risto Nummelan kotialbumi
Joona Haarala

Risto ja Sirpa Nummela ovat kasvattaneet viisi poikaa. Yksi lapsista asuu vieläkin kotona, mutta muut ovat enemmän ja vähemmän maailmalla.

Kun ruuhkavuodet ovat takana, on aikaa harrastaa. Nummelan pariskunta harrastaa fanittamista.

– Ensimmäisellä keikalla kävimme 2007. Seuraavana vuonna kävimme muutamalle keikalla, mutta sitten tuli keikkatauko, muistelee Sirpa Nummela.

Parikymmentä vuotta olimme viikonloput kotona. Kun innostuttiin, niin innostuttiin.

Risto Nummela

– Miljoonasade on perustettu 1985. Olemme kuunnelleet levyjä, mutta katsoimme, että vanhempien on syytä olla kotona ja siksi emme käyneet keikoilla, aiemmin, Risto Nummela jatkaa.

Ylen We Want More -ohjelman myötä Miljoonasade on tullut takaisin, ja siksi monet sateisteiksi itseään kutsuvat tosifanit kiertävät ympäri maata suosikkibändinsä perässä. Monet sateisteista ovat kasvaneet suosikkibändinsä kanssa. Mukana on nykyään myös monia Miljoonasateesta rautaisannoksen saaneita aikuisfanien lapsia.

– Ensin piti olla vain muutama keikka, mutta nyt niitä on koko ajan enemmän. Pidämme siitä, Sirpa Nummela myhäilee.

Tosifanius palkitaan

Nummeloiden omakotitalon pihalla on kyltti, jossa kerrotaan, että ”portilla suoritetaan turvatarkastus”. Tekstin alla on kuvia, jossa kielletään muun muassa aseet, koirat ja sateenvarjot. Pihan toisessa päässä on autotalli, johon on spreijattu sinisellä teksti ”päckstake”.

Miljoonasateen soittolista
Nummelat pyytävät usein keikan jälkeen bändin biisilistan itselleen. Kuva: Risto Nummelan kotialbumi

– Meidän pihalla oli pihajuhlat, ja päätimme pitää pienet festivaalit. Saimme pääesiintyjäksi Miljoonasateen solistin Heikki Salon. Artistin hintaa en paljasta, nauraa Miljoonasade-fani Risto Nummela.

Fanius on kantanut hedelmää, ja Heikki Salo on melkein jo kaveri Nummeloille. Viime viikonloppuna Nummelat kävivät Miljoonasateen keikalla Heinolassa ja Turussa. Tänä vuonna Ristolta on tainnut jäädä väliiin lähinnä Joensuun ja Laukaan keikat – ja nekin työesteiden takia.

– Jonkinlainen harrastus pitää olla. Tämä on mukavaa vaihtelua. Parikymmentä vuotta olimme viikonloput kotona. Kun innostuttiin, niin innostuttiin, Risto Nummela perustelee matkustelua ympäri maata.

Nummelat kertovat, että keikat ovat jo sosiaalisia tapahtumia. Sateistin tunnistaa siitä, että vessatauko tulee tietyn biisin kohdalla.

– Se on 506 ikkunaa. Se on kuultu niin moneen kertaan, Risto Nummela paljastaa.

Suosittelemme sinulle