Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Kansalaisopiston kurssit täyttyivät – nuoret opiskelevat innolla japania

Joensuun seudun kansalaisopiston suosikkikurssit ovat jälleen täyttyneet nopeasti. Opiskelijoita on tänä syksynä kiinnostanut varsinkin pihasuunnittelu, erilaiset liikuntakurssit ja musiikki. Kielikursseista opiskelijoita vetää puoleensa espanjan opiskelu. Nuoret puolestaan ovat innostuneet japanin kielen kursseista.

Papinkadun kansalaisopiston talo.
Kuva: Pekka Sivukari / Yle
Pekka Sivukari
Avaa Yle-sovelluksessa

Pohjois-Karjalassa ollaan innokkaita osallistumaan kansalaisopiston kursseille. Joensuun seudun kansalaisopiston syyslukukauden noin 1100 kurssille ilmoittautui jo ensi päivinä noin 5000 opiskelijaa. Tänäkin syksynä löytyivät omat suosikkiteemat, joiden kurssit täyttyivät nopeasti.

– Kielistä näyttää tänä syksynä kiinnostavan espanjan kieli. Liittyisikö innostus jotenkin matkailuun?

– Japanin kielen kurssilaisissa poikkeavaa muihin kielikursseihin on se, että opiskelijat ovat iältään usein 15–20 vuoden ikäisiä, sanoo rehtori Tero Väänänen.

Väänäsellä ei ole tietoa siitä, miksi juuri nuoret ovat innostuneet japanin opiskelusta, mutta japanilaisille alakulttuureilla, kuten esimerkiksi manga-sarjakuvilla saattaa olla osansa asiaan.

Rehtori Väänäsen mukaan kestosuosikkeja ovat edelleen musiikki ja liikuntaan liittyvät kurssit. Tämän vuoden liikuntahitti näyttäisi olevan lavatanssijumppa Lavis. Uusista kursseista suosiollaan yllätti pihasuunnittelukurssi, joka täyttyi nopeasti.

Älykännyköiden lisääntyminen on tuonut kurssitarjontaan muun muassa senioreiden älykännykkäkurssit.

Voisimme itse asiassa opettaa vain liikuntaa ja musiikkia, jos tarkastelisimme kursseja kiinnostuksen pohjalta.

Tero Väänänen

Hienoista taantumaa on rehtori Tero Väänäsen mukaan näkyvissä esimerkiksi joidenkin tekstiilikurssien osanottajamäärissä.

– Voisimme itse asiassa opettaa vain liikuntaa ja musiikkia, jos tarkastelisimme kursseja kiinnostuksen pohjalta. Haluamme kuitenkin tarjota opetusta laaja-alaisesti, toteaa Väänänen.

Joensuun seudun kansalaisopistossa opiskelee lukuvuodessa noin 20 000 opiskelijaa, joista 11 000 aloittaa opiskelunsa syksyllä. Opetusta järjestetään noin 180 opetuspaikassa.

Suosittelemme