Hyppää sisältöön

Tervolalaisille tiedotustilaisuus vastaanottokeskuksesta perjantaina

Tervolaan perustettavasta vastaanottokeskuksesta järjestetään tiedotustilaisuus kuntalaisille perjantaina, mutta ensimmäiset turvapaikanhakijat majoitetaan tiloihin jo torstai-iltana. Vastaanottokeskus tarvitsee kansalaisilta lahjoituksia ja keräys järjestetään kuntakeskuksessa perjantaina.

Kuva: Kyösti Vaara / Yle

Tervolassa järjestetään perjantai-iltana tiedotustilaisuus turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen toiminnasta ja turvapaikanhakijatilanteesta. Tilaisuus alkaa valtuustosalissa perjantaina kello 18.

Vastaanottokeskukseen varaudutaan sijoittamaan noin 150 turvapaikanhakijaa. Ensimmäiset hakijat sijoitetaan jo torstai-iltana.

Kansalaisten avulle käyttöä

SPR:n Tervolan osasto järjestää kansalaiskeräyksen vastaanottokeskuksen asuntojen varustamiseksi. Tällä hetkellä asuntoihin tarvitaan sänkyjä, patjoja sekä vuode- ja liinavaatteita.

Lahjoituksia voi toimittaa entisen bingon tiloihin Paakonkarin kiinteistössä linja-autoaseman vieressä perjantaina kello 10-19.

Torstaina iltapäivällä Tervolassa suhtauduttiin turvapaikanhakijoiden tulemiseen rauhallisesti.

– Turvaa täytyy antaa sellaisille ihmisille, jotka sitä tarvitsevat. Me emme voi muuta tehdä kuin ottaa heidät vastaan. Se on tietenkin huono puoli, että kaikki tapahtui hirveän nopeasti. On tullut mieleen, että ovatko he aivan oman onnensa nojassa täällä sitten ensimmäiset päivät vai onko työntekijöitä, kylänraitilla kävellyt nainen kertoi.

– Ei siinä mitään, tännehän mahtuu. Täällä on paljon tyhjiä asuntoja, kauppaan menossa ollut mies pohti.

– Ihmisiä pitää auttaa, kun he ovat avun tarpeessa. Jotkut ovat sitä mieltä että ei, mutta toiset ovat myötämielisempiä. Täytyy mennä toivottamaan heidät tervetulleiksi. Jos veisin heille vaikka pullaa, niin he oppisivat syömään suomalaista pullaa, kolmas kyläläinen totesi.

Suosittelemme sinulle