Hyppää sisältöön

FC Inter tukee turvapaikanhakijoita – jalkapallon avulla ystävystyy

Jalkapalloseura FC Inter haluaa auttaa Turun seudulle saapuneita turvapaikanhakijoita koutoutumisessa. Seura on kutsunut nuoria katsomaan edustusjoukkueen otteluja. Yhteisissä harjoituksissa peli alkoi kulkea heti.

Kuva: Minna Rosvall / Yle
Minna Rosvall

Jalkapallo yhdistää ihmisiä kansalaisuudesta ja kulttuurista riippumatta. Tämä huomattiin Pansion uudella tekonurmella, kun joukko FC Interin pelaajia ja turvapaikanhakijoita saapuivat yhteisiin harjoituksiin. Rankka vesikuurokaan ei haitannut yhtään, kun pallo lähti pyörimään.

Yhteisten harjoitusten idea tuli valmennuspäällikkö Kalle Parviaiselta, joka kehitteli ajatusta alkukesällä vastaanottokeskusten turnauksen yhteydessä.

– Itselläni on Inter-tausta ja ajattelin, että toiminta vastaanottokeskusten kanssa sopisi Interin arvoihin, pohtii Parviainen. 

Parviainen kertoo, että nuoret ovat jo käyneet aiemmin Kupittaalla treenaamassa ja katsomassa peliä.

Jalkapallo yhdistää pelaajia

Pansion vastaanottokeskuksessa työskentelevä ohjaaja Mikko Mutikainen kertoo, että nuoret lähtivät mukaan todella innokkaasti.

Tämä on mahtavaa, että päästään Interin pelaajien kanssa treenaamaan.

Mikko Mutikainen

– Jalkapallo on ykkösharrastus meillä vastaanottokeskuksessa. Tämä on mahtavaa, että päästään Interin pelaajien kanssa treenaamaan, kertoo Mutikainen.

Pansion tekonurmi on kymmenen minuutin päässä vastaanottokeskuksesta, joten uutta kenttää olisi mukava hyödyntää.

– Olemme saaneet vuoroja liikuntapalvelukeskukselta. Kyllä tässä käydään pelaamassa. Vastaanottokeskuksen pihalla pelataan myös, kertoo Mutikainen.

Puolustaja Hämäläinen osallistuu mielellään kotouttamistyöhön

Puolustaja Juuso Hämäläinen kirmasi alkulämmittelyn jälkeen innoissaan kentällä. Vastaanottokeskuksen nuorista näki heti, että he ovat taitavia. Puolustaja pysyi kuitenkin kyydissä mukana.

Mukava auttaa näitä poikia, jotka ovat tulleet tänne, eivätkä osaa edes kieltä.

Juuso Hämäläinen

– Kyllä nämä pelaajat ovat tosi taitavia. Kiva heidän kanssaan on pelata. Mukava auttaa näitä poikia, jotka ovat tulleet tänne, eivätkä osaa edes kieltä. Toivottavasti tästä on jotakin apua., kertoo Hämäläinen.

Jalkapalloilijat ovat tehneet rasisminvastasia kannanottoja. Hämäläinen pitää ilmiötä hyvänä asiana. Hän toivoo voivansa auttaa turvapaikanhakijoita varsinkin jalkapallokauden päättymisen jälkeen.

– Varsinkin joukkueurheilussa on väkeä kaikista kulttuureista ja siinä näkee erilaisia ihmisiä. On hyvä tulla toimeen kaikkien ihmisten kanssa, pohtii Hämäläinen.

Suosittelemme sinulle