Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Lastenoikeusjärjestö kampanjoi tyttöjen turvallisen koulunkäynnin puolesta

Kampanjalla on liuta tunnettuja tukijoita, muun muassa ihmisoikeusasiantuntija Elisabeth Rehn ja rap-muusikko Musta Barbaari.

17-vuotias nepalilaistyttö ja hänen ystävänsä joutuivat väkivallan kohteeksi kesken koulupäivän kun kaksi miestä käveli luokkahuoneeseen ja heitti tyttöjen päälle syövyttävää happoa. Rikos tapahtui Kathmandussa maaliskuussa 2015.
17-vuotias nepalilaistyttö ja hänen ystävänsä joutuivat väkivallan kohteeksi kesken koulupäivän kun kaksi miestä käveli luokkahuoneeseen ja heitti tyttöjen päälle syövyttävää happoa. Rikos tapahtui Kathmandussa maaliskuussa 2015. Kuva: Narenda Shrestha / EPA
Teija Santaharju
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen, Norjan ja Ruotsin Plan-lastenoikeusjärjestöt aloittavat tänään kello 10 maailmanlaajuisen kampanjan tyttöjen turvallisen koulunkäynnin puolesta.

Plan vyöryttää verkkoon ja sosiaaliseen mediaan vuorokauden ajan esimerkkejä väkivallasta, jota tytöt joutuvat koulussa kokemaan. Esimerkkejä on 337 000, yhtä monta kuin on väkivallasta päivittäin kärsiviä tyttöjäkin. Kuvat ovat lavastettuja.

Planin tavoite on saada yli 337 000 ihmistä sitoutumaan Minun lakini -kampanjan tavoitteisiin joka päivä kansainväliseen tyttöjen päivään 11.10. saakka. Sitoutuminen tapahtuu painamalla minunlakini.fi-sivulla olevaa virtuaalista nappia.

Kampanjalla on liuta tunnettuja tukijoita, muun muassa ihmisoikeusasiantuntija Elisabeth Rehn ja rap-muusikko Musta Barbaari.

Suosittelemme