Hyppää sisältöön

Hittipeliyhtiö osti miljoonakaupalla historiallisen kiinteistön – visiona pelikampus nuorille peliyrittäjille

Oulun ydinkeskustassa sijaitsevan korttelin ovat ostaneet miljoonamenestykseen noussut peliyhtiö Fingersoft ja rakennusyhtiö Rakennusteho, jotka myös kunnostavat tilat yhdessä. Tavoitteena on luoda pohjoissuomalainen pelikampus, jonne toivotaan myös muita yrityksiä siivouksesta sijoittamiseen.

Pelikampus Apaja
Kuva: Rakennusteho
Arto Veräjänkorva

Oulun ydinkeskustaan perustetaan yksityisrahoitteinen pelikampus.

Toimitilat remontoidaan Oulun yliopiston arkkitehtuuriosastolta vapautuvaan kortteliin Aleksanterinkadulla. Korttelin on ostanut ja tilat kunnostaa puoliksi miljoonamenestykseen noussut oululainen Fingersoft-peliyhtiö ja oululainen Rakennusteho Group Oy.

Miljoonakaupan ja remontin loppusummia ei julkisteta. Pelikampus aloittaa yliopistotoimintojen siirryttyä Linnanmaalle vuoden 2016 loppuun mennessä.

Mielellään kootaan saman katon alle ihan kaikki siivouksesta aina rahoitukseen asti.

Teemu Närhi

Miljoonavoittoja muun muassa Hill Climb Racing -mobiilipelillä käärinyt Fingersoft-yhtiö aikoo luoda kortteliin aidon kohtauspaikan pelialasta kiinnostuneille nuorille, ja toivoo uusien toimitilojen kokoavan muitakin peliyrityksiä kampuksen tiloihin.

– Visiona on rakentaa tällanen pelikampus, jossa kaikki Pohjois-Suomen merkittävät peliyritykset voi tehdä yhteistyötä. Mielellään kootaan saman katon alle ihan kaikki siivouksesta aina rahoitukseen asti ja toivotaan, että tällä saadaan sitten pelialaa autettua vielä pitemmälle , sanoo Fingersoft-yhtiön toimitusjohtaja Teemu Närhi.

Rakennusteho tuo kiinteistöosaamisen

Oululaisen Rakennusteho Groupin toimitusjohtaja Jaakko Moilanen kertoo, että puolet korttelin 4 500 kerrosneliöstä aiotaan vuokrata kohtuulliseen hintaan muille pelialan yrityksille.

Fingersoft-yhtiön toimitusjohtaja Teemu Närhi haluaa kortteliin kunnon palaveri- ja saunatilat sekä yleisökahvilan.
Fingersoft-yhtiön toimitusjohtaja Teemu Närhi haluaa kortteliin kunnon palaveri- ja saunatilat sekä yleisökahvilan. Kuva: Timo Nykyri / Yle

– Me hoidamme toimitila-asiat ja remontit niin, että peliyritykset pystyvät mahdollisimman hyvin keskittymään omaan työhönsä, Jaakko Moilanen kiteyttää.

Pelikampuksen perustajat vakuuttavat yhteen ääneen kunnioittavansa historiallisesti merkittävän korttelin rakennuskantaa. He eivät esimerkiksi aio purkaa kortteliin vuonna 2002 Arkkitehtiosastoa varten rakennettua Apaja-rakennusta. Myös 1800-luvun lopulta periytyvät muut rakennukset sopivat pelikampuksen käyttöön ilman suurempia tilamuutoksia.

Rakennusteho ilmoittaa solmineensa samaan aikaan esisopimuksen Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n kanssa myös yliopistokäytöstä vapautuneen varhaiskasvatuskeskuksen kaupasta Oulun keskustan Meritullissa.

Suosittelemme sinulle