Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Brandon Kozun – parempi painos Steve Mosesista?

Vaikka Brandon Kozun on ollut todella tehokas hyökkäyspäässä, löytyy sähäkästi luistelevasta ja terävästi laukovasta hyökkääjästä myös muita arvostettavia piirteitä.

Brandon Kozun
Brandon Kozun Kuva: Jokerien nettisivusto
Jussi Saarinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jos Steve Moses oli KHL:n suuria tähtiä viime kaudella, löytyy Jokereista tälläkin hetkellä yksi liigan kuumimmista pelaajista. Brandon Kozun on kaikkien kiekkodiggareiden huulilla juuri nyt. 25-vuotias kanadalainen on takonut kymmeneen otteluun jo kuusi maalia, mikä kertoo minkä tason hyökkääjä tarttui Jokereiden haaviin tämän kauden joukkuetta koottaessa.

– Seurasimme Kozunia jo viime kaudella eli meillä oli kaveri tähtäimessä jo Jokereiden ensimmäisen KHL -kauden aikana. Olemme erittäin tyytyväisiä, että meidän ja Kozunin intressit lopulta myös kohtasivat, Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen kertoo Yle Urheilulle.

– Hän näki Jokereissa hyvän mahdollisuuden saada ison pelillisen roolin sekä mahdollisuuden mennä urallaan eteenpäin, Vuorinen jatkaa.

Vaikka Brandon Kozun on ollut todella tehokas hyökkäyspäässä, löytyy sähäkästi luistelevasta ja terävästi laukovasta hyökkääjästä myös muita arvostettavia piirteitä.

– Arvostan ennen kaikkea hänen haluaan ja tahtoaan kentällä. Kozunin asenne on kunnossa, hän laittaa kentällä itsensä likoon, hän painottaa.

Monien mielestä Brandon Kozun on parempi painos viime kaudella peräti 36 maalia tehtailleesta Steve Mosesista.

– En lähtisi vertailemaan Kozunia ja Mosesia millään tavalla keskenään. Molemmat ovat hienoja pelaajia ja olemme ylpeitä, että kumpikin on pelannut Jokereissa, Janne Vuorinen sanoo.

Jokereiden vetovoima pitää

Viime kauden päätteeksi Jokereista poistui valtava määrä laatua, mutta joukkueen kokoaminen on täksikin kaudeksi onnistunut hyvin.

– Uskon, että Jokereiden vetovoima pelaajien keskuudessa perustuu kokonaisuuteen. Meillä on hyvä valmennus, toiminta on viety niin ammattimaiseksi kuin mahdollista sekä myös Helsinki on kaupunkina hyvä paikka asua, Vuorinen painottaa.

Päävalmentaja Erkka Westerlund on korostanut aina yksilökeskeisen valmennuksen merkitystä Jokereissa.

– Haluamme, että Jokerit on hyvä ympäristö kehittyä yksilönä. Toiminnan ja valmennuksen lähtökohta on yksilökeskeisyys eli kaikki eivät tee samoja juttuja, pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen päättää.

Suosittelemme