Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 8 vuotta vanha

Halla-aho: Turvapaikanhakijat kuukausiksi parakkikylään rajalle – "Tulijavirta katkaistava pikaisesti"

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vaatii turvapaikanhakijoiden määrän katkaisemista pikaisilla keinoilla. Suomi on edustajan mukaan liian houkutteleva paikka.

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Kuva: Yle
Kari Ikävalko
Avaa Yle-sovelluksessa

Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vaatii turvapaikanhakijoiden sijoittamista isoon parakkikylään rajalle. Tulijoita pitäisi edustaja Halla-ahon mukaan majoittaa kylässsä kunnes heidän turvapaikkahakemuksensa on käsitelty. Hakemusten käsittelyssä menee vähintään kuukausia.

Halla-ahon tavoitteena on katkaista hallitsematon hakijoiden tulo ja edustajan kutsuma turvapaikkashoppailu EU-maiden välillä. Halla-ahon mukaan esimerkiksi Suomessa on hakijoille liian anteliaat sosiaalietuudet sekä liian löysä politiikka perheenyhdistämisissä ja suojelukäytännöissä. 

– Tulijavirta on katkaistava pikaisilla toimilla, Halla-aho linjaa kannanotossaan.

Parakkikylässä pitäisi olla houkuttelevuuden kitkemiseksi vaatimattomat oltavat ja kylän asukkailta pitäisi ottaa kaikki valtion rahat pois.

– Olen kohtuullisen varma, että ilman todellista hätää, tulijat palaisivat viikossa takaisin Ruotsiin, joka joutuisi sen jälkeen valvomaan Tanskan rajaa ja se taas Saksan rajaa,  edustaja Halla-aho veikkaa.

Suosittelemme