Hyppää sisältöön

Hätämajoituskeskuksen ovelle heitettiin polttopullo Kouvolassa

Kouvolassa tehtiin polttopulloisku hätämajoituskeskukseen torstai-iltana. Vartijat sammuttivat polttopullon ja ottivat sen heittäneen miehen kiinni.

koulun piha
Kuva: Maija Tuunila / Yle
Petri Lassheikki

Kouvolassa tehtiin polttopulloisku hätämajoituskeskukseen torstai-iltana. Noin 50-vuotias paikkakuntalainen mies oli heittänyt polttopullon Keltakankaan hätämajoitustilojen ovelle. Paikalla olleet vartijat sammuttivat polttopullon ja ottivat epäillyn heittäjän kiinni.

Rakennus ei vaurioitunut, eikä tapahtumassa aiheutunut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii asiaa törkeän tuhotyön yrityksenä. Poliisipidättiepäillyn tekijän perjantaina aamupäivällä.

– Näkisin, että tässä on kyse yksittäisestä tapauksesta, sanoo rikosylikomisario Kari Hyyryläinen Kaakkois-Suomen poliisista.

Silti poliisi aikoo tehostaa turvatoimia turvapaikanhakijoiden majoituspaikkojen läheisyydessä.

– Poliisin osalta se on ennen kaikkea valvonnan tehostamista ja poliisipartioiden liikkumisen suuntaamista näille alueille. Tällaista ei pitäisi päästä tapahtumaan, sanoo Hyyryläinen.

Ylikomisarion mukaan turvapaikanhakijoiden turvallisuutta voisi parantaa myös tehostamalla hätämajoitusyksiköiden ja vastaanottokeskusten omaa valvontaa.

25.9.  2015 klo 12.13 lisätty poliisin kommentti

Suosittelemme sinulle