Hyppää sisältöön

Perunan voi myös juoda – katso ohje ja testaa

Perunasta eli potusta saa tehtyä jos jonkinmoista. Radio Perämeren aamutiimi yritti rakentaa maistuvan ja suolaisen juoman, jonka perustana oli juuri pottu. Siis yritti.

Pottusmoothien ainekset
Kuva: Jari Vesa / Yle
Jari Vesa

Yrityksen lähtökohtana oli peruna-purjo-munakoisojuoma. Koska kotimaista munakoisoa on vaikea löytää tähän aikaan vuodesta, se päätettiin korvata kesäkurpitsalla. Samalla lopputuotteeseen saatiin entistä kauniimpi vihreys.

Pottu kattilassa
Tästä se lähtee...keitä pottu! Kuva: Jari Vesa / Yle
Pottusmoothien ainekset
Huippukokit tuunailevat reseptejä - siitä huolimatta Radio Perämeren aamutiimikin teki niin. Munakoiso vaihtui kesäkurpitsaan. Pöydällä lojunut, puolimusta banaanikin hyödynnettiin. Kuva: Jari Vesa / Yle
Ainekset astiaan.
Pistä sekoitusastiaan kananmunankokoinen pottu, viiden sentin mittain pätkä kesäkurpitsaa, kymmensenttinen pötkylä purjosipulia ja "sopivasti" yrttisuolaa. Jos makeutta haluat niin laitappa sekaan vaikka palanen banaania. Kuva: Jari Vesa / Yle
Vettä sekaan
Lantraa vedellä haluamasi löysyys. Kuva: Jari Vesa / Yle
Peruna-purjo-kesäkurpitsa -smoothie
Tehosekoitetun peruna-purjo-kesäkurpitsa -smoothien väri on kaunis jos pitää vihreästä. Maku sen sijaan on...hmmm. Kuva: Jari Vesa / Yle

Testiryhmän kommentteja

Radiolaisista rohkein (Kati S) maistoi jopa kaikki versiot; originaali, 2.0 ja 3.0. Muut irvistelivät vain viimeisimmän version äärellä.

Kati S

– Ensimmäisen version tuoksu oli raikas ja aavistuksen makea. Maku oli suolaisen ja makean rajoilla. Ehkä liian paksua tuo ensimmäinen. Toisessa liikaa banaania, mutta sopevan notkea rakenne. Kolmas ihan liian suolainen.

Kati T

– Ei ota selvää onko etu- vai jälkiruoka. Aika kauhiaa...onko pakko juua kaikki?

Riikka R

– Yäk! Ei pysty! (Valitti vielä vartin kuluttuakin viipyilevästä jälkimausta)

Terveellisen pottusmoothien tekemiseen menee aikaa noin 15 minuuttia. Valmiin juoman kaataminen viemäriin tapahtuu huomattavasti nopeammin.

Suosittelemme sinulle