Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Sisäministeri Orpo Suomen tiedustelun puutteista: Olisi pitänyt panna kuntoon vuosia sitten

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi aiemmin tiistaina, että Suomen tiedustelu on jäänyt jälkeen muista länsimaista.

Petteri Orpo Pirkko Pöntisen haastateltavana New Yorkissa 29. syyskuuta 2015.
Kuva: Yle
Jussi Nurminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistön murska-arviota Suomen tiedustelun tilasta tervetulleena. Niinistö arvioi tänään tiistaina, ettei suomalainen tiedustelu ole nyt muiden länsimaiden tasolla.

– Meillä on hallitusohjelmaan kirjattu, että uudistamme tiedustelulainsäädäntöä, joka mahdollistaa muun muassa verkkotiedustelun. Se on erittäin oleellinen asia terrorismin torjunnassa. Olen hyvin kiitollinen siitä, että presidentti antoi näin vahvan tuen tälle keskeiselle lainsäädäntöhankkeelle. Se on sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden kannalta erittäin merkittävä lainsäädäntökokonaisuus, New Yorkissa terrorismin vastaiseen kokoukseen osallistunut Orpo sanoo Yle Uutisille.

– Se olisi pitänyt tehdä jo neljä tai kahdeksan vuotta sitten. Parempi myöhään kuin milloinkaan.

Niinistön tapaan Orpo sanoo Suomen turvautuvan "ystävien" apuun tiedustelutiedon saamisessa.

– Onneksi meillä on erinomaisia kumppaneita Euroopassa ja muualla. Teemme hyvää yhteistyötä eurooppalaisten kanssa ja Yhdysvaltain kanssa. Heillä on erinomaista tietoa siitä, mitä muun muassa Syyrian ja Irakin alueilla tapahtuu.

Suosittelemme